Mesajul zilei

24/02/2018 - ÎNVĂȚĂMINTE MINUNATE

”Eu îţi spun: Păzeşte poruncile împăratului din pricina jurământului făcut înaintea lui Dumnezeu. Nu te grăbi să pleci dinaintea lui şi nu stărui într-un lucru rău, căci el poate face tot ce vrea”

Eccleziast 8.23

Toate spusele Domnului sunt ca niște porunci, hotărâri ce nu vor fi niciodată schimbate, iar ceea ce El vorbește este mereu cel mai potrivit sfat pentru orice situație. Chiar și așa, sunt oameni care nu dau atenție Cuvântului Său – iar cei care nesosotesc poruncile sfinte, își nesocotesc de fapt și viața, dovedind că nu au respect pentru sfaturile cerești. Dumnezeu fiind atotștiutor și cunoscând toate lucrurile, lucrul încuviințat de El este cel mai bun. Așadar, cel mai bine este de a ne strădui să înfăptuim ceea ce poruncește Cel Preaînalt.

Porunca Domnului nu trebuie doar respectată ca atare, ci și studiată, aprofundată cu atenție. Petrecând timp pentru a cugeta la ceea ce El spune, învățăm că, pe lângă datoria pe care o avem în acest sens, Cel Preaînalt are multe revelații, care, de vor rămâne neobservate, ne vor lipsi de un mare ajutor în viața noastră de zi cu zi.

Dumnezeu va împlini mereu ceea ce făgăduiește. Așadar, dedică-ți timp pentru a cugeta la ceea ce El te învață. Tatăl nostru l-a desemnat pe Fiul Său drept Împărat veșnic. Prin cuvântul buzelor Sale, El a creat toate lucrurile, văzute și nevăzute, cunoscute, dar și care ne vor fi dezvăluite treptat. El este cel care a creat toate așa-numitele legi ale naturii, iar ceea ce El spune este plin de sfaturi și înțelepciune. Mai mult de atât, nu există – și nici nu va exista – cineva care să aibă capacitatea de găsi chiar și o singură greșeală sau exagerare în spusele Domnului. Astfel, cine oare ar putea să se îndoiască de El?

Sfatul Celui Preaînalt este de a nu ne grăbi să plecăm dinaintea Sa. Este de înțeles că, drept Tată, El are multe să ne spună – căci, chiar și prin tăcerea sfântă ne transmite un mesaj prețios. Așadar, fratele meu, petrece cât mai mult timp vorbind cu El, arătându-I dorințele tale, mărturisindu-I care-ți sunt ispitele și, bineînțeles, faptul că rabzi ispitele păcatului. Fii sincer când mărturisești cu adevărat ceea ce se află în inima ta și îndreaptă-te după cum Cuvântul poruncește.        

Este adevărat că ispitele sunt reale și vin asupra tuturor, dar nu putem da atenție niciuneia dintre ele. Înainte de orice, trebuie să ne rugăm și să veghem pentru a nu cădea în lațul celui rău (Matei 26.41). Un gând greșit nu este ceva neînsemnat sau nevinovat, căci, mereu există îndărăt un lucrător al iadului cu misiunea de a încerca să ne abată de la calea cea bună.

Așadar, fratele meu, de te hrănești cu ceva ce contravine Cuvântului, nu-L supăra pe Domnul continuând în greșeală, ci fii sincer cu El și mărturisește-I tot ceea ce ți s-a întâmplat în viață. Păzește Cuvântul Celui care este suveran și face totul după voia Sa, căci poruncile Sale nu sunt grele, ci o binecuvântare care, în nicun caz, nu trebuie irosită.

 

În Hristos, cu dragoste, 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să îţi dea o binecuvântare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grijă şi un răspuns la fiecare întrebare!