Mesajul zilei

25/02/2018 - ÎNCHEIEREA ÎNVĂȚĂTURILOR

”Să ascultăm dar încheierea tuturor învăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om”

Eclesiastul 12.13

Revelațiile lui Dumnezeu către noi se referă la toate sectoarele vieții și ne sunt date pentru a ști ce cale să luăm în orice situație, pentru a primi binecuvântările și, astfel, să fim pe placul Tatălui. Deși sunt nelimitate, acestea se pot rezuma la următoarele îndatoriri față de Domnul: să ai teamă de El și să păzești poruncile Sale.  

Nu trebuie să ne fie frică de Cel Preaînalt, ci să respectăm voia Sa față de viața noastră și să facem ceea ce Cuvântul Său ne spune. Când dăm întâietate voinței noastre, dovedim că nu arătăm respectul cuvenit voinței sfinte. Aceasta este ceva normal să se întâmple printre tineri și cei nou convertiți care încearcă să profite de plăcerile și atracțiile pe care lumea li le oferă. Însă, a se teme de Domnul este doar jumătate din îndatoririle pe care El le-a prevăzut ființei create după chipul și asemănarea Sa. 

Eu aș putea spune că a păzi poruncile sfinte nu este o obligație, ci o binecuvântare, căci, când ascultăm de Cel Preaînalt și facem ceea ce El ne spune, închidem ușile vrăjmașului. De fapt, a îndeplini ceea ce Tatăl ne-a dat drept misiune este lucrul cel mai bun de făcut; până la urmă, orice sarcină pe care ne-o pune pe umerii noștri, pentru a o înfăptui, aduce cu ea puterea cea sfântă pentru a lucra în favoarea noastră. Pe de altă parte, cel care nu-și asumă ceea ce Cuvântul spune despre el trăiește pe un teren spiritual unde vrăjmașul va avea toate condițiile pentru a intra și a se atinge de viața sa. 

Cuvântul spune că trebuie să ne fie teamă de Domnul și să păzim poruncile Sale. Așadar, cine este înțelept își va îndeplini datoria cu bucurie. Apostolul Pavel, de exemplu, știa că Dumnezeu îl alesese pentru a propovădui Evanghelia, dar vai de cel care nu va împlini ceea ce Cel Atotputernic i-a cerut să facă. Astfel, El a spus: Dacă vestesc Evanghelia, nu este pentru mine o pricină de laudă, căci trebuie s-o vestesc, şi vai de mine, dacă nu vestesc Evanghelia! (1 Corinteni 9.16) Se poate spune la fel despre cel care este chemat pentru a anunța Evanghelia, dar nu o face.  

Ori, nu trebuie să adăugăm nimic la revelația sfântă; este de ajuns să îndeplinim porunca pe care Tatăl ne-a dat-o și vom fi răsplătiți de El. Pe de alta parte, cel ce va merge mai departe față de ceea ce este scris în Biblie îi va permite diavolului să pună stăpânire pe viața sa. Însă, fratele meu, nimeni nu poate să-ți spună ceea ce trebuie să faci, căci, auzind Sfântul Cuvânt, fiecare om află care îi este misiunea. Nu este greșit să îndeplinești planul sfânt pentru a primi răsplat, cigreșit este să nu-ți îndeplinești porunca. Așadar, să-ți fie teamă de Dumnezeu și să păzești poruncile Sale.

  

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Doamne, Dumnezeule multe sunt minunile si planurile tale pentru mine!