Mesajul zilei

26/02/2018 - PERICOLUL ZĂDĂRNICIRII CRUCII LUI HRISTOS

”De fapt, Hristos m-a trimis nu să botez, ci să propovăduiesc Evanghelia: nu cu înţelepciunea vorbirii, ca nu cumva crucea lui Hristos să fie făcută zadarnică”

1 Corinteni 1.17

Tot ceea ce este făcut de om are o durată limitată și nu-L atinge pe Domnul. Drept semn, însuși Isus a spus că nu acceptă mărturia sau slava ce vin de la om (Ioan 5.34). Cine se folosește de înțelepciunea umană întinează mult lucrarea lui Dumnezeu. De exemplu, întreprinderea ca o biserică să devină vestită sau cea mai importantă și puternică de pe Pământ, nu înseamnă neapărat că este o lucrare sfântă – dacă, pentru asta, a fost folosită puterea convingătoare a minții sau orice altă atingere. Numai prin mijlocirea Evangheliei propovăduite prin semne, minuni și alte lucrări ale Sfântului Duh, cei rătăciți pot fi convinși de nevoia de a accepta pe Isus Hristos și de a se converti cu adevărat.

Odată cu răspândirea deosebit de rapidă a Evangheliei, cunoscută în țara noastră, vom vedea, cu tristețe, cum diverși manipulatori se strecoară printre oameni, încercând să se dea drept robi ai Domnului. Însă, adevărul este că buruiana a fost sădită și crește deja printre cei care sunt în Dumnezeu (Matei 13.24-30). Astfel, ceea ce nu putem face este de a ne abate de la lucrarea noastră pentru a-i combate pe acești vrăjmași ale căror cuvinte sunt ucigătoare precum cangrena. Misiunea noastră este de a evangeliza așa cum Hristos a făcut-o în vremurile sale din această lume.

Nici măcar botezul nu trebuie să ocupe primul loc în viața noastră, căci este consecința unei lucrări făcute cu dragoste și credință. Cine crede, trebuie să fie botezat, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să facem din asta o competiție în sensul de a boteza câți mai mulți oameni pentru a arăta cât de măreață ne este lucrarea. Preocuparea noastră trebuie să fie aceea de a ne pleca mereu înaintea Domnului, închinându-ne Lui și gata de a face ceea ce El ne-a cerut, aceleași lucrări minunate pe care El le făcea - chiar altele și mai mari decât acestea (Ioan 14.12).

Trebuie să arătăm poporului că crucea lui Hristos lucrează, fiindcă prin ea El ne-a plătit prețul păcatelor, ne-a purtat suferințele și a luat asupra Lui durerile noastre (Isaia 53.4). Mesajul întemeiat pe ceea ce a fost făcut pe cruce face ca omul ce-l aude să primească credința adevărată – care este singura ce trebuie adusă poporului, căci numai cu ea la lucru oamenii vor fi lecuiți, sloboziți și mântuiți. Cine nu are credința adevărată a Fiului lui Dumnezeu nu rabdă prima ispită și, în consecință, cade imediat în păcat.

Adevărul este că ”reușita” unor biserici – care este un obiectiv realizat cu sprijinul unor științe manipulatoare a minților – este doar o aparență. Este clar, fără ungerea și lucrarea Duhului lui Dumnezeu, tot ceea ce va fi realizat va fi asemenea încercării zadarnice de a face o gaură în apă. Ori, numai cel care se naște din apă și din Duh este plăcut Domnului (Ioan 3.5).  

Fratele meu, Isus a venit pentru a ne învăța cum să facem voia Tatălui. Așadar, urmărește care au fost pildele Lui și poartă-te exact la fel, căci, altfel, vei face ca crucea Domnului să fie zadarnică.

 

În Hristos, cu dragoste, 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul să îți fie alături întotdeauna, să îți călăuzească fiecare pas și să îți umple inima și viața de iubirea pe care o oferi tuturor!