Mesajul zilei

27/02/2018 - FAPTE IMPORTANTE

”Căci Domnul Dumnezeu este un soare şi un scut, Domnul dă îndurare şi slavă, şi nu lipseşte de niciun bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană”

Psalmi 84.11

Ce oare s-ar întâmpla cu Pământul dacă Soarele nu ar exista? Căci, Dumnezeu este atât de desăvârșit încât, atunci când a creat toate lucrurile, a făcut mai întâi această stea și a pus-o la o distanță exactă de planeta noastră. Aceasta s-a întâmplat deoarece, dacă ambele ar fi fost mai apropiate, nicio făptură terestră nu ar fi suportat o asemenea căldură – și, de ar fi fost mai îndepărtate una de cealaltă, viața de aici ar fi fost imposibilă, din moment ce frigul nu ar fi permis ca nimic să crească. De fapt, Creatorul a făcut toate lucrurile după măsura potrivită și le-a pus în poziția corectă. Însă, pe lângă acest astru important creat de Dumnezeu, Însuși Domnul S-a oferit pentru a fi Soarele nostru.

Cuvântul spune că Dumnezeu S-a pus la dispoziția noastră pentru a ne fi Scut de scăpare. Fratele meu, cunoaștem importanța cestei Unelte ce-l ocrotește pe om de săgețile rele trase asupra sa. Cunoscând această forță sfântă, psalmistul David a spus că o mie pot să-i cadă alături și zece mii la dreapta sa, dar de el niciuna nu se va atinge (Psalmi 91.7). Cine are pe Domnul drept scut poate spune că nicio nenorocire nu-l va ajunge și nicio urgie nu se va apropia de cortul său.

Acest verset din Psalmul 84 făgăduiește îndurarea sfântă și celor ce duc o viață fără prihană – lucrarea lui Dumnezeu în favoarea noastră. Această înfăptuire binecuvântată se află la îndemâna tuturor, încă de când Isus a venit pentru a ne izbăvi de păcate. Chiar și cei mai mari păcătoși pot primi îndurarea sfântă, dar aceasta nu poate face nimic pentru ei atâta timp cât aceștia nu se hotărăsc să o pună la lucru. Aceasta a fost marea nenorocire a poporului evreu, care nu a recunoscut venirea Celui care a făcut Legământul cu Avraam. Cuvântul spune că El a venit la ai Săi, iar ai Săi nu L-au primit (Ioan 1.11).

Dumnezeu ne pune totul la îndemână pentru a trăi cu demnitate. Pe lângă faptul de a ni-L fi dat pe singurul Său Fiu, El ne-a oferit Sfântul Său Duh și a adus la biserică apostoli, prooroci, evangheliști, pastori și învățători pentru ca poporul Său să-și mărească credința. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, Scripturile mai spun că Cel Atotputernic va da slavă celor care Îl urmează cum se cuvine. Așadar, trebuie să descoperim tot ceea ce ni s-a dat fără prihană în Cel Preaiubit, pentru a ne bucura de o viață îmbelșugată pe care El ne-o oferă. Condiția pentru ca toate acestea să se poată întâmpla este să umblăm drept, ceea ce înseamnă că trebuie să mergem pe calea pildelor învățate din Biblie. Ori, fără revelația transmisă de Cuvântul Domnului, vom rămâne în întuneric și, în consecință, nu vom reuși să fim plăcuți lui Dumnezeu, ci vom sfârși prin a nu primi adevărata lumină, care să ne lumineze pașii și calea de urmat.

Este bine să înțelegem că nici măcar Isus Hristos nu lua hotărâri fără a fi primit încuviințarea Tatălui. Când lucrăm după bunul nostru plac, ne îndepărtăm de planul cel sfânt și nu putem fi pe placul Domnului. Numai cei care păzesc poruncile sfinte reușesc să fie de neclintit în biruința lor.        

 

În Hristos, cu dragoste, 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu a pus deoparte lucruri mari pentru tine! Urmează-ţi visul!