Mesajul zilei

02/03/2018 - PROFITĂ DE UȘILE LARG DESCHISE

”Voi mai rămâne totuşi în Efes până la Cincizecime, căci mi s-a deschis aici o uşă mare şi largă şi sunt mulţi potrivnici”

1 Corinteni 16.8,9

Nu este bine să pierzi nicio ușă deschisă de Dumnezeu, ci, da, să profiți de ea. Mântuirea unei familii, de exemplu, poate începe atât prin capul ei, cât și prin oricare alt membru. Important este ca această ușă – indiferent de mărime – să rămână deschisă pentru totdeauna și, prin ea, cineva cu minte va face lucrarea cea sfântă din acel cămin.

De ne aflăm în misiune și ne rugăm cerând ajutor Cerurilor, trebuie să fim pregătiți pentru a profita de ceea ce înțelepciunea sfântă ne spune, căci, Domnul fiind înțelept (Ioan 9.4a), ne va da ceea ce este mai bun pentru a realiza voia Sa. Astfel, nu irosi niciodată ceea ce Cel Preaînalt îți pune la îndemână.

Vrăjmașul va face totul pentru ca tu să renunți, însă nu uita că ușa pe care Domnul o deschide nimeni n-o poate închide (Apocalipsa 3.8). Într-o singură clipă, acel om ce a fost ușa deschisă prin care propria familie a fost izbăvită se poate întoarce împotriva planului sfânt, abătându-se de la calea cea bună sau chiar căzând în păcat. Însă, trebuie să rămâi de neclintit și să ai grijă de ea, căci, fără îndoială, ea este ușa pe care Cel Preaînalt o folosește pentru a duce alți oameni catre mântuire. Domnul nu ar face nimic nepotrivit, căci El știe să pregătească izbânda robilor Săi.

Lepra lui Naaman – căpetenia oștirii împăratului Siriei – a fost, de exemplu, ușa pe care o fetiță a folosit-o pentru a arăta acelui popor că era un Dumnezeu în Israel. Ea a fost adusă pentru a fi roaba nevestei lui Naaman, dar a devenit o mare misionară (2 Împăraților 5). Pavel, la rândul său, întâlnind o ușă mare și largă în Efes, s-a oprit din tot ceea ce făcea pentru a nu pierde ceea ce i s-a dat (Faptele Apostolilor 19.26).

Într-adevăr, orice ușă deschisă de Domnul este largă și are un anumit scop. Uneori, ea poate fi un semn cum că, cu o anumită marfă, omul se va îmbogăți sau, cu un anumit cuvânt, va fi lecuit, cât și faptul că, prin mijlocirea unui sfat sfânt, va înfăptui ceva bun în lucrarea Domnului.

În același timp în care Domnul ne oferă un bun prilej, vrăjmașul se pune de-a curmezișul în încercarea de a ne împiedica să îndeplinim voia Lui. De multe ori, vom întâmpina greutăți pe care, aparent, nu avem capacitatea de a le birui. Însă, de fapt, acestea nu există, căci nu vom fi niciodată îndemnați la luptă fără a primi și armele care să ne asigure biruința. Așadar, să ții minte că vei înfrânge pe toți vrăjmașii ce se vor ridica să-ți ieie viața.

Când ne purtăm după credința ce ne-a fost dată (Iuda 1.3b), suntem buni slujitori și pe placul Dumnezeului nostru. Fratele meu, acesta este cel mai bun lucru la care putem nădăjdui. Astfel, de suntem credincioși, El Însuși Se va lupta pentru noi (Exod 14.14) și ne va aduce izbânda.            

 

În Hristos, cu dragoste, 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Dumnezeu să binecuvânteze România!