Mesajul zilei

04/03/2018 - EL NU ȘI-A PIERDUT CAPACITATEA

“Căci El zice şi se face; porunceşte, şi ce porunceşte ia fiinţă.”

Psalmi 33:9

Nimic nu se întâmplă fără voia Domnului. De fapt, fără decizia Unicului Dumnezeu - care are toată puterea de pretutindeni - nimic nu a fost și nu va fi niciodată creat. Mai mult, nici o făgăduință făcută de Preamăritul, nu va rămâne neîmplinită, căci El veghează asupra Cuvântului Său pentru a o împlini.

Mântuirea din care facem parte, de exemplu, este un plan divin care a fost foarte bine elaborat și executat - și putem fi siguri că Domnul nu face nimic la întâmplare. El a avut în minte ceva atât de grozav pentru noi, încât nici măcar cei mai luminați nu o vor cunoaște niciodată în toată amploarea sa.

Alegerea noastră întru Hristos a fost realizată prin voința Tatălui, astfel încât nici o forță nu ne poate despărți de acea dragoste care ne-a fost încredințată (Romani 8:39). Într-o zi, cu siguranță Îl vom cunoaște pe Tatăl nostru, așa cum Îl știm și apoi vom vedea măreția acestui plan de mântuire numit Evanghelie - care este diferit de orice religie, pentru că vocea divină în sine se adresează omului. Apropo, cel mai important lucru pe care fiecare creștin trebuie să îl facă este să caute acea voce, fără de care spiritul nostru este pierdut și nu putem da înapoi de la păcat. 

Fiecare Cuvânt pe care Tatăl ni-l spune are în el puterea necesară pentru a face ceea ce El anunță. Prin urmare, odată ce l-ați primit, credeți în el și, fără teamă, asumați-vă ceea ce a fost spus. Versetul spune că Domnul a zis și totul s-a făcut. De aici putem deduce, în primul rând, că lucrarea este realizată în lumea spirituală. Dar dacă Domnul nu grăiește, nu încercați să faceți ca acel lucru să existe, pentru că nu se va întâmpla, deoarece fără Cuvânt, orice efort uman devine inutil. Oricât de bine intenționată ar putea fi o persoană, nimic nu va ieși la lumină fără să fie spus și poruncit de către Dumnezeul nostru.

Domnul a spus și totul s-a făcut; El a poruncit și ce a poruncit a luat ființă. Nu știm în cât timp s-a produs acest proces, dar Biblia sugerează că nu s-a produs în mod automat. Nu știu de cât timp este nevoie pentru ca ceea ce poruncește Domnul să se întâmple în viața noastră; important este că tot ce presupune un trai în frica divină a fost deja pregătit și trimis nouă.      

Voința Preamăritului se va împlini fără ca noi să ne chinuim să Îi obținem favoarea. Nu trebuie decât să credem că primim ceea ce ne-a fost dat întru Hristos. Așadar, nu te îngrijora, deoarece ești parte a visului lui Dumnezeu. Aplică Cuvântul, căci în acest fel vei vedea cât vei primi de la Domnul în viața ta. Indiferent de ceea ce ai făcut sau ai fost, important este că nici unul din decretele divine nu va rămâne neîndeplinit.

           

 

Întru Hristos, cu dragoste, 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să vă binecuvânteze!