Mesajul zilei

06/03/2018 - TREZIȚI-VĂ, VOI CE DORMIȚI!

“Cârmaciul s-a apropiat de el şi i-a zis: "Ce dormi? Scoală-te şi cheamă pe Dumnezeul tău! Poate că Dumnezeu va voi să Se gândească la noi şi nu vom pieri!"

Iona 1:6

Nu este nimic mai tragic decât fii lui Dumnezeu care „dorm în front”. Iisus ne-a spus să propovăduim Evanghelia la orice făptură (Marcu 16:15), dar în loc să ascultăm de porunca Sa, mulți și-au urmat propriile interese. Problema este că cel care nu respectă ce i-a fost poruncit va fi responsabil pentru daunele cauzate celor care sunt pierduți pe vecie. 

În versetele anterioare pasajului citit, vedem că proorocul Iona, în loc să urmeze porunca divină - să meargă la Ninive pentru a striga împotriva acelui oraș - a încercat să eludeze porunca dată de Dumnezeu, îmbarcându-se pe un vas care se îndrepta spre Tars. Dar Preamăritul a trimis un vânt năprasnic peste mare;văzând furtuna cea mare, Iona s-a coborât în fundul corăbiei, unde a adormit. 

În Ghetsimani, pe când Hristos se ruga, aposolii au adormit (Matei 26: 36-40). Cel mai rău este că același lucru se întâmplă și în zilele noastre: când presiunile asupra Împărăției lui Dumnezeu sunt puternice, mulți merg să doarmă, chiar și atunci când trebuie să stea treji. Cunoscând aceasta, Iisus ne-a poruncit să veghem și să ne rugăm (v. 41). Ca atare, trebuie să avem grijă de credința noastră, de lucrarea Domnului și de direcția în care societatea se îndreaptă, deoarece dușmanul este ferm în dorința sa mârșavă de a fura, înjunghia și prăpădi (Ioan 10: 10a ). Dovada este că milioane de oameni au sucombat infernului imoralității.

Hristos, în înțelepciunea Lui, ne-a numit sarea pământului (Matei 5.13). Așadar, atunci când nu reușim să ne îndeplinim misiunea - uitând de datoria noastră și cedând păcatului - infernul este recunoscător, întrucât, pe lângă faptul că lucrarea lui Dumnezeu este ridiculizată de exemplul nostru greșit, Satana îi conduce pe cei pierduți, dar și pe mulți din cei mântuiți, pe calea distrugerii. 

Cârmaciul acelei nave i-a cerut lui Iona să îl cheme pe Domnul, pentru ca oamenii să nu piară. Astăzi, este de ajuns să propovăduim Evanghelia, pentru că, aducând Buna Vestire, îl ajutăm pe Tatăl să lucreze pentru mântuirea celor pierduți. Greșeala multor oameni este că Îl cheamă pe Domnul, în loc să vorbească despre ce este scris în Scripturi. Dacă ei fac în continuare ce li se poruncește, vor descoperi că Atotputernicul lucrează prin ei. Dar, în loc să acționeze corect, mulți îl cheamă din nou pe Dumnezeu, crezând că numai atunci va putea să-i folosească din nou. Nu este totuși nevoie să invocăm Numele Domnului pentru ca El să Își țină făgăduielile.

Fratele meu, atitudinea noastră trebuie să fie diferită de cea a proorocului Iona. În loc să dormim, trebuie să ne trezim și să facem ceea ce ni s-a spus, căci doar în felul acesta îi facem pe plac lui Dumnezeu. Dacă ai dormit în timpul chemării tale, trezește-te și treci la lucru, deoarece diavolul îi aplaudă pe cei care nu se preocupă de misiunile divine care le-au fost date.

           

Întru Hristos, cu dragoste,     

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să vă binecuvânteze!