Mesajul zilei

07/03/2018 - DECIZIE CORECTĂ

“Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna în gura mea.”

Psalmi 34:1

Există momente când totul în viața noastră merge strună. Crezând că acest lucru poate dura pentru totdeauna, mulți oameni nu simt nevoia de a-L căuta pe Domnul. Adevărul este că cel care procedează astfel nu își dă seama că se înșeală. Dacă în timpul semănatului nu plantezi sămânța în pământ, când va veni momentul recoltei, nu vei avea nimic de secerat. Treci printr-o perioadă de liniște? Cât de bine! Totuși, fii înțelept și nu înceta să cauți Adevărul (Luca 12.31).           

Desigur, necazurile ne lovesc pe toți și nimănui nu-i place să treacă prin ele. Dar există oameni care se răzvrătesc împotriva Preamăritului în momente de răscruce. Cu toate acestea, versetul pe care îl studiem spune că în orice moment trebuie să-L laudăm pe Dumnezeul nostru pentru ceea ce El a făcut pentru noi, căci altfel greutățile vor fi cu siguranță mai puternice. 

Dacă Îi aducem laude lui Dumnezeu, Îi preamărim virtuțiile; vorbim despre ceea ce a făcut El pentru viețile noastre. Reține că atunci când ne închinăm lui Dumnezeu, spiritul nostru învață ce El poate să facă pentru noi. Pe de altă parte, când nu slăvim pe Preamăritul, nu înțelegem care este voința divină pentru noi.          

Nimeni nu poate urma două căi simultan. Astfel, poți să-L lauzi pe Domnul și în același timp să bârfești pentru că lui Dumnezeu nu-i plac oamenii care trăiesc plângându-se de viață și vorbind de rău pe alții (Romani 1: 30-32). Cunoscând acest lucru, inamicul se străduiește să-i facă pe oameni să bârfească. Ce este mai rău este că mulți nu sesizează că această faptă îi îndepărtează de Domnul. Așa au făcut fiii lui Israel în pustiu și L-au făcut pe Domnul să se mânie teribil pe ei (Numeri 14: 2-11). 

Fratele meu, indiferent dacă viața merge bine sau rău, secretul este ca lauda pentru Dumnezeu să-ți stea veșnic pe buze. Dacă faci acest lucru, vei descoperi că durerea ta nu este atât de puternică cum pare; că adversarul nu este la fel de sigur cum susține și că răul nu poate învinge credința pe care o ai. Slăvirea Domnului te ține departe de opresiune și te conectează cu Domnul. Când israeliții l-au lăudat pe Dumnezeu înaintea fiilor lui Amon, Moab și locuitorii munților Seir, Domnul a intrat în luptă și i-a eliberat (2 Cronici 20: 21,22). 

Deci, de acum încolo, să te închini numai lui Dumnezeu! Deschide gura și continuă să-L slăvești, căci astfel vei obține biruința. Fă-l pe Preamăritul să se bucure de tine; până la urmă, bucuria Domnului este tăria ta (Neemia 8: 10b)!

 

 

Întru Hristos, cu dragoste, 

R. R. Soares   

Rugăciune

Domnul să vă aibă în pază! O zi minunată tuturor!