Mesajul zilei

08/03/2018 - UNIREA ÎNAINTE DE BINECUVÂNTARE

“Tot Iuda stătea în picioare înaintea Domnului, cu pruncii, nevestele şi fiii lor.”

2 Cronici 20.13

Domnul, care cunoaște toate lucrurile, a făcut următorul avertisment: casa dezbinată nu poate dăinui (Matei 12: 25b). De fapt, inamicul știe când o familie există doar în aparență, căci el este cel care provoacă dezbinarea. Apoi, ca un val care cheamă alt val (Psalmi 42: 7a), casa va ajunge plină de hoți spirituali care, în scurt timp, o vor destrăma. Ce bine ar fi dacă toți ar fi cinstiți, credincioși și nu ar exista niciun fel de trădare! Ce bine ar fi dacă rudele ar vorbi și ar trăi adevărul! 

În fața legământului dintre Amon, Moab și cei din muntele Seir, tot Iuda, după chemarea lui Iosafat, stătea înaintea lui Dumnezeu în unanimitate, ca un singur om, pentru a căuta victoria în Dumnezeu. Fratele meu, fără dezbinare, Preamăritul a putut să-i ajute. Cuvântul spune că, dacă doi sau trei se adună în numele Domnului cu privire la un anumit proiect, El garantează că este în mijlocul lor (Matei 18:20), iar când se întâmplă aceasta, întreaga familie este binecuvântată. Pe de altă parte, fără reunirea a cel puțin doi oameni, cel rău face sărbătoarea distrugerii.

După rugăciunea regelui, toți bărbații, dar și femeile și copiii, s-au ridicat în fața Domnului și, în acel moment, lupta a fost câștigată. Încearcă și tu să ai o familie unită, pentru că astfel toată casa ta va ieși victorioasă în lupta cu problemele cu care te-ai putea confrunta.                   

În luptele spirituale, nu ne putem lipsi de nimeni, oricine ar fi - cu excepția cazului în care acea persoană este lipsită de curaj sau are vreun angajament presant, care îl va împiedica să lupte cu toată inima pentru Preamăritul. Toți cei care Îl slujesc pe Dumnezeu trebuie să stea înaintea Lui. De fapt, angajamentul trebuie să fie complet și să implice pe toți cei pe care îi cheamă Domnul. 

Exact în acel moment, oamenii s-au ridicat în picioare. Atâta timp cât cei care te însoțesc la rugăciune sunt căzuți în păcat, copleșiți de gânduri imorale și greșite - sau cu gândul la vreo afacere care le ocupă timpul și le domină gândurile - nu vei face nimic. Dar în momentul în care toți stau în fața Premăritului, puterile infernului vor fi zdruncinate și mâna lui Dumnezeu se va manifesta pentru a face dreptate.

Odată cu unirea întregului Iuda, Domnul a trimis pe unul din proorocii Săi, care a adus mesajul divin ce i-a mângâiat pe toți cei prezenți. Astăzi, Domnul folosește aceeași metodă: ne inspiră să Îi căutăm prezența, iar atunci când ajungem la El și stăm înaintea Lui, El ne trimite mesajul, inspirația și resursele de care avem nevoie pentru a ieși învingători.

 

Întru Hristos, cu dragoste, 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să binecuvânteze poporul român!