Mesajul zilei

10/03/2018 - LASĂ TOTUL IMEDIAT

“Şi îndată, ei au lăsat corabia şi pe tatăl lor şi au mers după El.”

Matei 4:22

Cineva a spus deja că Domnul ar fi putut să-Și cheme îngerii pentru a-I înfăptui lucrarea, dar a preferat să ne folosească pe noi pentru astfel de slujbe. Indiscutabil, chemarea noastră este un mare privilegiu. Dar nu cred că îngerii ar putea să îndeplinească o astfel sarcină, pentru că aparțin lumii spirituale - și numai oile pot face oi. Pentru mine, numai cei care trec prin nașterea maternă pot înfăptui lucrarea divină pe pământ. Din acest motiv, Fiul lui Dumnezeu a trebuit să se facă trup și să locuiască printre noi (Ioan 1:14).        

Virtutea pe care o vom obține ca parteneri ai Domnului în misiunea Sa de a salva omenirea nu trebuie dezvăluită încă. În Cer, vom cunoaște motivul pentru o dragoste atât de mare. Chiar dacă suntem veșnic cu Domnul, nu vom avea altă ocazie pentru a salva vieți. De aceea, având în vedere că anii trec ca vântul, nu ar trebui nici măcar să ne gândim să-i risipim cu alte misiuni, ci să facem din chemarea noastră o prioritate. Prin urmare, fă sacrificiul necesar pentru a putea împlini ce ți-a poruncit Dumnezeu să faci pentru Împărăția Sa. După ce ai pus mâna pe plug, nu privi înapoi (Luca 9:62).

Trebuie să lăsăm totul din dragoste pentru Dumnezeu și pentru lucrarea Lui. Nimic nu compensează pierderea pe care o vom suferi dacă ne revoltăm împotriva a ceea ce spune Domnul despre noi. Să-l mâniem pe Atotputernicul este probabil cea mai proastă alegere pe care oricine o poate face. Cuvântul lui Dumnezeu, de altfel, spune că cine nu își lasă tatăl, mama, soțul, soția, fiii, cariera, totul pentru Hristos și pentru Evanghelie nu este vrednic de El (Matei 10:37). 

În plus față de a renunța la toate, trebuie să-L urmăm pe Domnul, făcând aceleași lucruri pe care le face, învățând ceea ce spune despre comportamentul nostru și punând învățăturile Sale în practică. Nu putem să stăm cu mâinile în sân și să credem că în cele din urmă totul va fi bine. Apostolul Pavel, de exemplu, a spus: Vai de mine dacă nu vestesc Evanghelia (1 Corinteni 9:16)! Chemarea Domnului mă apasă și pe mine, care m-a ales să Îi înfăptuiesc lucrarea; acesta este cel mai important lucru. Mai mult decât atât, este foarte plăcut să faceți voia Lui.

Fratele meu, dacă ai fost chemat să participi la lucrare, acceptă imediat această invitație sfântă, căci dacă eziți în a lua această decizie, este ca și cum i-ai da vrăjmașului o parte din viața ta. Cei chemați trebuie să se pregătească și să fie la dispoziția lui Dumnezeu. Într-o zi, El le va arăta de ce i-a iubit atât de mult și i-a chemat ca lucrători ai Săi.        

Cine folosește scuza cum că trebuie să se ocupe de noua casă, de exemplu, de mașină sau nuntă va regreta, dar va fi prea târziu. Pe de altă parte, cei care sunt înțelepți și câștigă suflete pentru Hristos vor străluci pentru totdeauna ca stelele.

 

Întru Hristos, cu dragoste,    

R. R. Soares

Rugăciune

Doamne, ai lăsat noaptea să treacă și ai adus Lumină peste omenire și în ziua de azi!