Mesajul zilei

11/03/2018 - DOMNUL ÎNCĂ MAI GRĂIEȘTE ȘI ASTĂZI

„Când a văzut Iisus noroadele, S-a suit pe munte; şi după ce a şezut jos, ucenicii Lui s-au apropiat de El. Apoi a început să vorbească şi să-i înveţe astfel”

Matei 5:1,2

Iată câteva întrebări importante la care trebuie să reflectăm: Ce a simțit Iisus atunci când a văzut noroadele? Ce simți când îi întâlnești pe cei pierduți? Există o comparație între sentimentele din inima ta și cele ale Domnului? Învățăturile lui Hristos îți ocupă gândurile sau nu acorzi vorbelor Sale atenția cuvenită? 

Suntem în cea mai bună perioadă a vieții noastre, pentru că, deși trăim într-o lume plină de greșeli și ispite, în același timp avem multe șanse să facem voia Tatălui. Cu toate acestea, alegerea noastră este cea care va decide dacă ni se vor îndeplini sau nu dorințele. Dacă ne rugăm Domnului, El ne va da tot ce ne dorește inima (Psalmi 37: 4).          

Văzând acea mulțime, de ce a urcat Domnul pe munte, în loc să stea jos? În cele din urmă, nu ar fi putut în egală măsură Împăratul Împăraților să predice pe munte? Ori El s-a urcat în vârful muntelui pentru a căuta îndrumarea divină, care L-a ajutat să ia decizia corectă. Acest lucru ne arată că trebuie să procedăm la fel, să ne lăsăm conduși de Preamăritul în orice, pentru că până și o simplă strângere de mână poate transmite un mesaj bun cuiva. Știm că cei care sunt călăuziți de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu (Romani 8:14). Astfel, așa cum a făcut David, trebuie să ne rugăm ca tot ceea ce este în noi sau ceea ce facem să binecuvânteze Numele Lui cel Sfânt (Psalmul 103: 1).      

A acționat Iisus din impuls sau a fost călăuzit de Duhul Sfânt? Răspunsul corect îl cunoști deja. Viața noastră ar fi mult mai bună dacă am căuta îndrumarea lui Dumnezeu în orice situație, așa cum a făcut-o psalmistul, care a spus că Preamăritul știe când stă jos și când se scoală (Psalmi 139: 2). Un zâmbet poate salva pe cineva sau îi poate distrage atenția, iar privirea noastră poate transmite și ceva bun și ceva rău. Așa că lasă-l pe Duhul Sfânt să-ți modeleze comportamentul și să te îndrume în toate, astfel ca viața ta să fie un model pentru mulți. Regina din Șeba, de exemplu, a observat că slujitorii lui Solomon au fost instruiți cum să stea și să se ridice (1 Regi 10: 4-5). În funcție de poziția ta, fratele meu, Preamăritul, te va ajuta chiar și în cele mai simple probleme, cum ar fi alegerea unui costum sau pantof sau unde și cum ar trebui să mergi. 

Tot ceea ce se întâmpla i-a făcut pe apostoli să se apropie de Iisus. Nu este oare lipsa îndrumării divine din noi motivul pentru care rudele noastre nu se apropie de Mântuitorul? Câți creștini și copii nu ar ajunge în pierzanie dacă Hristos s-ar întoarce acum? De aceea trebuie să fim îndrumați de Dumnezeu, pentru a-i putea ajuta pe ceilalți.  

În versetul citit, vedem că este timpul ca Iisus să grăiască. Acum, pentru că Duhul era cu el, a avut ce să spună. Dacă Dumnezeu ar pune un popor înaintea ta, ai putea să-ți deschizi gura și să-i înveți? Iisus le-a transmis învățăturile Sale. Nu este suficient să ne străduim să fim creștini; trebuie să fim pregătiți să mânuim Sabia Duhului, Cuvântul mântuirii, care vindecă, sfințește și duce la Dumnezeu.

  

Întru Hristos, cu dragoste,       

R. R. Soares

Rugăciune

Când te rogi, roagă-te fierbinte să rămâi cu iubirea cea sfântă în inima ta!