Mesajul zilei

12/03/2018 - NU PIERDE ACEASTĂ BINECUVÂNTARE

“Ferice de cei prigoniţi din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăţia cerurilor! Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră!”

Matei 5:11,12

Nimănui nu-i place să fie persecutat, cu atât mai puțin insultat. Totuși, dacă acest lucru se întâmplă în viața ta, este un semn că ești pe placul lui Dumnezeu. Trist este atunci când lumea ne aplaudă, pentru că acest lucru înseamnă că suntem plăcuți de zeul lor. Cuvântul spune că toți cei care își doresc să trăiască în evlavie vor fi persecutați. De aceea, nu te mira dacă focul încercării îți cuprinde viața, pentru că fiecare dintre cei acceptați în familia divină va fi sărat cu foc (Marcu 9:49). 

Dacă ai fost victimă a persecuției și injuriilor, pentru ceva ce nu ai făcut, atunci nu vei primi răsplata Domnului. Când persecuția este atrasă de o greșeală făcută de robul lui Dumnezeu, diavolul are „dreptul" să-l asuprească. Dar dacă este din invidie, suspiciune sau minciună din partea altora, omul sfânt al Domnului nu trebuie să se îngrijoreze, pentru că orice armă făurită împotriva lui va fi fără putere (Isaia 54:17). 

Cel mai important din cuvintele lui Iisus este că, dacă suntem ocărâți sau persecutați, acest lucru trebuie să se întâmple de dragul lui Hristos. Dacă am făcut ceva greșit și de aceea suntem persecutați, nu ne putem aștepta la vreo răsplată divină, ci mai degrabă la condamnarea Cerurilor. Acum, membrii Trupului lui Hristos trebuie să fie un exemplu de bine, nu de rău. Dacă, totuși, cineva se ridică împotriva noastră pentru că înfăptuim lucrarea Domnului sau pentru că ne purtăm drept și facem fapte bune, devenim țintă a minciunii publice, așa cum a fost Mântuitorul. În această situație, ar trebui să sărbătorim, pentru că facem voia Domnului. 

Porunca lui Hristos este ca noi să ne fericim și să ne bucurăm în numele Lui. Deci, nu plânge și nu permite dușmanului să-ți folosească gura pentru a-i blestema pe tâlhari. Înainte de toate, trebuie să împlinim porunca divină. Dacă ne întristăm sau dacă amenințările ne împiedică să continuăm să facem lucrarea lui Dumnezeu, ne-am pierdut direcția. Sarea, când își pierde gustul, nu mai este bună la nimic decât să fie călcată în picioare de oameni (Matei 5:13). 

Va veni cu siguranță ziua când Iisus se va întoarce pentru a pune capăt haosului nedreptății care, odată cu păcatul lui Adam, s-a instaurat pe pământ. Fiul lui Dumnezeu va aduce împreună cu El răsplata pe care o va da fiecăruia care L-a iubit în toate împrejurările. Așteptați acest moment ca fecioarele înțelepte, care, cu ulei în lămpile lor, ar trebui să aștepte Mirele (Matei 25). Cei nesăbuiți deja au fost neglijenți și, prin urmare, nu au putut intra la petrecere. Așa ceva să nu se întâmple cu tine niciodată.        

Fii credincios în îndeplinirea misiunii și nu dispera dacă cineva te persecută. Diavolul, care este un mincinos și maestru într-ale ispitirii, rămâne ferm în felul său de a acționa - și oricine îl ascultă își va pierde fără îndoială mântuirea. Așadar, fii atent și roagă-te!

 

Întru Hristos, cu dragoste,      

R. R. Soares

Rugăciune

O zi plină de lumină să îți dăruiască Domnul astăzi, ție și tuturor celor dragi ție!