Mesajul zilei

13/03/2018 - DUMNEZEU TREBUIE SĂ-ȘI AMINTEASCĂ DE TINE

„Adu-Ţi aminte de mine, Doamne, în bunăvoinţa Ta pentru poporul Tău!”

Psalmi 106:4a

Iisus ne-a învățat că cine caută găsește (Matei 7: 8a). Deci, dacă vrei ca Domnul să te țină minte, vorbește cu credință și fă ceea ce îți cere. Iar dacă nu spui ce îți trebuie sau la ce te gândești, ci mai degrabă ceea ce învață Spiritul lui Dumnezeu, aceasta este voința Lui pentru viața ta. Odată ce ai înțeles că El ți-a promis ceva - sau trebuie să îndeplinești porunca primită - nu trebuie să aștepți, pentru că ceea ce ți-a revelat ți-a fost dat deja. Cu toate acestea, dacă revelația îți spune că se va îndeplini după un timp, atunci trebuie să o respecți. 

Unii ar spune că este egoist să ceri doar ca Domnul să-și amintească de tine, dar nu este adevărat. Binecuvântările personale pe care Domnul ni le revelează nu trebuie confundate cu ceea ce El spune că aparține tuturor. Trebuie să ne rugăm pentru cei pierduți, pentru ca ei să fie mântuiți, dar și pentru ceilalți frați, pentru ca ei să poată fi iluminați și întăriți în credința lor, dar să nu uite niciodată să se roage pentru noi, mai ales atunci când suntem îndrumați spre ei. 

Sunt și aceia care uită de Dumnezeu, cărora nu le pasă de ceea ce spune El sau de îndatoririle care le apasă pe umeri. Dar cei care ascultă și pun în aplicare Cuvântul nu pot să se aștepte că atunci când Domnul va voi, Își va aminti de ei. Acum, trebuie să vă rugați - și să insistați - până când Dumnezeu le va răspunde și îi va ajuta.   

În versetul citit, vedem cum psalmistul a înțeles că Atotputernicul nu privilegiază pe nimeni, așa că s-a rugat ca Dumnezeu să-Și amintească de el, pentru bunăvoința pe care a avut-o cu poporul Său. Aceasta arată că Preamăritul ne tratează egal. Prin urmare, cel care se consideră favorizat de El, se înșală amarnic; până la urmă, ceea ce ne distinge este atitudinea pe care o avem față de poruncile divine.

Când păcatul comis de Adam ne-a despărțit de Dumnezeu, Domnul, în loc să renunțe, ne-a arătat toată bunăvoința, făcând un plan în care fiecare detaliu a fost gândit și conceput pentru a salva omenirea și a o elibera complet de puterea dușmanului.

Ca atare, cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să înțelegi planurile divine și apoi să le îndeplinești cu hotărâre și credință. Prin faptul că îți face o revelație, Dumnezeu își amintește de tine. Cel mai bine este să profiți de acest lucru.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Primește lumina lui Iisus să te călăuzeacă la fiecare pas și să te lumineze!