Mesajul zilei

14/03/2018 - MÂNTUIREA DIVINĂ

„Adu-Ţi aminte de mine şi dă-mi ajutorul Tău”

Psalmi, 106:4b

Mântuirea vieții noastre este cea mai importantă lucrare pe care Domnul o poate face pentru noi. Ne dă acces liber la tronul de har, unde se hotărăsc toate lucrurile și, în plus, ne dă autoritate asupra diavolului, păcatului și a altor fapte ale inamicului. Fiind mântuiți, Satana nu mai poate ajunge la noi și apoi demonii care odată ne-au amenințat și ne-au asuprit, ne evită acum, pentru că știu că suntem învăluiți de focul ceresc. 

Lucrarea pe care Iisus a făcut-o pentru a ne mântui este mult mai complexă decât ne putem imagina: prin vărsarea sângelui Său, El ne-a izbăvit de păcatul căderii, am fost iertați și împăcați cu Dumnezeu. De aceea, acum nu mai este nicio osândire la „dosarul” nostru (Romani 8: 1). 

Marea tragedie care planează în jurul a milioane de oameni este că ei nu știu ce înseamnă mântuirea, așa că privesc de pe margine la lucrarea pe care o face Domnul în viața tuturor celor care cred în El. Acești oameni cred că, dacă devin religioși, vor putea să fie pe placul lui Dumnezeu, dar adevărul este complet diferit: fericim inima Tatălui atunci când acționăm conform Cuvântului Său. 

Tu nu citești acest mesaj întâmplător, așa cum nu este dificil să renunți la păcat și să cauți casa lui Dumnezeu. Domnul este cel care îl atrage pe om spre adevăr, tocmai pentru că îl iubește. Tatăl face acest lucru pentru că are un scop în inima Lui: să facă din această viață una mântuită din toate punctele de vedere. Preamăritul nu vrea să fie învins, legat de păcat și dominat de forțele întunericului. Dimpotrivă, planul Său este să te vadă complet liber, să nu-ți lipsească nimic. 

Când Îl primim pe Iisus în viața noastră, devenim foarte privilegiați în ochii lui Hristos, pentru că suntem mântuiți și primim puterea de a redeveni fiii lui Dumnezeu. Cu această putere de sus, putem - și trebuie - să ne îndreptăm spre rău și, cu autoritate, să-i cerem să plece. Nu contează ce fel de diavol sau în ce domeniu al vieții noastre acționează: dacă îl mustrăm în Numele lui Iisus, el va pleca.

Prietenul meu, prin mântuire, ai fost reconectat de Creator. Acum, nimic altceva nu te desparte de Dumnezeul unic și puternic (Romani 8: 38-39). Nu te sfii! Dacă deja te-ai dăruit Domnului, ești mântuit și numele tău este scris în Cartea Vieții (Apocalipsa 3.5). Ridică-te acum și ocupă-ți locul alături de El!

 

Întru Hristos, cu dragoste, 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să vă binecuvânteze!