Mesajul zilei

15/03/2018 - BUNURILE ALEȘILOR

„Ca să văd fericirea aleşilor Tăi”

Psalmi 106.5a

În acest pasaj, Sfânta Scriptură vorbește despre bunurile aleșilor lui Dumnezeu. Gândește-te cât avem de câștigat dacă îl primim pe Iisus ca Mântuitorul nostru, pentru că nimeni altcineva nu ne promite atât de multe binecuvântări fără să trebuiască să depunem eforturi pentru a le merita. Mulți chiar merg până într-acolo încât să învețe că omul se purifică dacă se naște de mai multe ori. Apoi, când vedem pe cineva ca pe un cerșetor, un lepros sau care are o altă suferință, spunem că plătește pentru greșelile făcute în alte vieți. Toate aceste învățături sunt nebiblice, departe de Adevăr, pentru că Dumnezeu spune: "Și cum este rânduit oamenilor să moară o singură dată" (Evrei 9: 27a).           

Cei care au dus o viață dezordonată, dar s-au convertit, învață să trăiască într-un mod respectuos și sfânt. În unele cazuri, sunt chiar chemați să fie predicatori ai Cuvântului, robi ai Dumnezeului celui veșnic. Ce privilegiu, nu-i așa? Psalmistul a înțeles această binecuvântare pentru care s-a rugat, ca să vadă binele celor aleși. În același mod, trebuie să cerem Tatălui să ne lase să vedem - să experimentăm, să ne bucurăm - de aceste bunuri. 

Iisus a învățat că „mulți sunt chemați, dar puțini sunt aleși" (Matei 22:14). Felul în care folosim Cuvântul lui Dumnezeu va stabili dacă vom fi aleși sau nu. Sunt persoane care înfăptuiesc lucrarea divină liniștiți sau alții care se lasă duși de diavol și cad în păcatele trupești - dar ceea ce Domnul i-a chemat să facă este o obligație. Așadar, dacă ești neglijent în lucrarea pentru Tatăl, vei avea cu siguranță ceva de pierdut.

Cei aleși au diferite bunuri, atât materiale, cât și spirituale, iar plata finală se va face în Ziua cea mare. Cu toate acestea, pe drumul acestei vieți, faptele noastre ne vor oferi sau nu plăcerea de a ne bucura de aceste bunuri. Așa că trebuie să învățăm o lecție: când ne convertim, suntem acceptați. Nu este adevărat că poate Domnul nu a vrut să avem parte de bunurile destinate aleșilor Săi. Ca atare, să fim înțelepți și să facem ceea ce El, prin Cuvânt, ne-a dat ca misiune; astfel, vom vedea că merită să fim ascultători. 

Verbul a vedea, din versetul de referință, înseamnă a participa. Este un indiciu că nu putem să privim din afară la lucrarea grandioasă pe care Tatăl o face în lume. El vrea să ne folosească într-un mod extraordinar și ne va permite să vedem bunurile pe care ai Lui deja le au la dispoziție. Trebuie să facem ceea ce ni s-a spus și vom fi unul dintre cei aleși. 

Fratele meu, să nu uiți că a avea credință este cheia accesului tău la tot ce are Domnul. Iisus a spus Martei, sora lui Lazăr, că cine crede va vedea slava lui Dumnezeu (Ioan 11:40). Așadar, dacă îți pui toată credința în Preamăritul și faci ce spune Cuvântul, pregătește-te să vezi bunurile aleșilor Lui!

 

Întru Hristos, cu dragoste, 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu ocrotește România!