Mesajul zilei

16/03/2018 - BUCURIA POPORULUI TĂU

„Să mă bucur de bucuria poporului Tău”

Psalmi 106:5b

Merită din plin să fii parte din bucuria pe care Dumnezeu o dă poporului Său; la urma urmei, tot ce vine de la El este de cea mai mare importanță, pentru că face parte din propria Sa ființă. Cei care cunosc sunetul festiv din Ceruri sunt binecuvântați; pe de altă parte, cei care nu doresc să aparțină turmei divine nu știu ce pierd.   

Nu trebuie să ne bucurăm de lucrurile lumești sau de succesul pe care îl avem în trecerea noastră prin viață, pentru că nu ne aduc adevărata plăcere; fericirea lumească este trecătoare și nu oferă nici o binecuvântare. Bucuria pe care Dumnezeu ne-o dăruiește este diferită, căci, pe lângă faptul că ne emoționează într-un mod ce nu poate fi descris în cuvinte, este un semn că a sosit timpul să ne asumăm ceea ce ne-a fost dat de Tatăl nostru. Când inima noastră se bucură, nu mai trebuie să întrebăm, ci să ne dăm seama ce ne-a fost promis. 

Există diferite pasaje din Scripturi care ne arată bucuria ca element necesar pentru a-L sluji pe Dumnezeu (Ezra 6:16, 2 Cronici 23:18, Neemia 12.27). De fapt, nimeni nu poate face acest lucru fără să simtă bucurie. Membrii celor mai diverse credințe consideră că Îl slujesc pe Domnul dacă urmează regulile și dogmele religiilor lor. Dar noi nu percepem fericirea naturală în majoritatea dintre ei, căci în general sunt triști și își fac datoria numai pentru că li s-a poruncit, nu din plăcere. Cei care, de fapt, aparțin lui Dumnezeu trăiesc fericiți și îndeplinesc cu satisfacție poruncile divine. 

Iisus a spus că va fi cu noi în toate zilele (Matei 28:20b). Atunci când inima noastră se bucură, putem fi siguri că am fost onorați de vizita Lui. Când se întâmplă acest lucru, nu mai trebuie să așteptăm să ne exercităm dreptul în Numele Său; putem alunga imediat răul. 

Scripturile ne asigură că bucuria Domnului este tăria noastră (Neemia 8: 10b). De aceea, cine nu-L are pe Domnul alături, nu va avea nici putere, și cine Îl are în mică măsură va avea puțină putere. Prin urmare, vom îndeplini poruncile biblice astfel încât să fim întotdeauna gata să ne bucurăm de viața îmbelșugată pe care ne-a adus-o Atotputernicul (Ioan 10: 10b). Data viitoare când asculți predicile sau citești Biblia, iar bucuria Domnului îți umple sufletul, să știi că puterea divină a fost pusă la dispoziția ta. 

Nu putem realiza lucrările cerești dezorganizat sau punând multe întrebări, ci urmând Cuvântul lui Dumnezeu. Astfel, putem să obținem un succes la fel de mare ca cei care sunt trecuți pe paginile sfinte ca eroi ai credinței. În zilele lor, au făcut multe minuni (Evrei 11), iar noi putem să facem aceleași minuni.

 

Întru Hristos, cu dragoste,       

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu binecuvântează poporul român!