Mesajul zilei

17/03/2018 - LAUDĂ-TE CU MOȘTENIREA TA

“Să mă laud cu moştenirea Ta”

Psalmi 106:5c

Scripturile ne asigură că suntem moștenitori ai lui Dumnezeu și împreună moștenitori cu Iisus (Romani 8:17). Asta înseamnă să fii capabil să faci același lucru pe care l-a făcut El. Prin urmare, ceea ce avem de moștenit nu poate fi considerat puțin, căci altfel Hristos, fiind singurul Fiu născut al Tatălui, nu ar fi moștenit nimic. Adevărul este că tot ce a învățat, a făcut și a promis a fost pentru că El știa că că este Fiul și toate lucrurile se aflau la dispoziția Sa.        

Isaia a spus că moștenirea noastră este tradusă prin abilitatea de a anula puterea oricărei arme făurite împotriva ta (Isaia 54:17). Ar fi o nesăbuință din partea noastră să ne preocupăm de bogățiile materiale, cum ar fi aurul care acoperă străzile Raiului. Cuvântul lui Dumnezeu este clar cu privire la precizia Sa în revelații. Vorbind despre moștenirea noastră, El nu folosea nici o figură de stil. 

Moștenirea noastră depășește capacitatea de a distruge orice armă făurită împotriva noastră; aceasta include condamnarea oricărui argument care este adus împotriva noastră. Prin urmare, indiferent de numele pe care oamenii îl dau bolilor mortale - cancer, SIDA etc. - important este că, la judecată, vom condamna tot ce a îndrăznit să fie împotriva vieții noastre. Nici o capcană a răului nu va reuși să pună piedici în fața succesului și să ne împiedice să ascultăm vocea lui Dumnezeu.       

Planurile inamicului nu trebuie temute niciodată, el niciodată nu ne dorește binele și, oricât de mult ar încerca, nu va putea ajunge la noi. Acum, suntem de la Dumnezeu și avem puterea ca toate atacurile demonice să fie dejucate; totuși, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori (Romani 8:37) și nimic - absolut nimic de la cel rău - ne va putea doborî. Nu uita niciodată că moștenirea noastră este mult mai mare decât poate duce diavolul. Cunoscând acestea, să trăim în liniște și în siguranță în mâinile Celui care ne-a făcut moștenitori.        

Partea bună este că, cu cât sunt mai mulți moștenitori ai lui Dumnezeu, cu atât mai mulți vom fi binecuvântați, pentru că fiecare persoană pe care o aducem la Hristos devine moștenitor al Tatălui și se va bucura cu Domnul și cu noi. Așadar, cu cât conducem mai mulți oameni spre mântuire, cu atât răsplata noastră va fi mai mare. Pe de altă parte, în lume, cu cât sunt mai mulți moștenitori, cu atât mai mică va fi moștenirea celor care sunt în ea. 

Mesajul nostru nu trebuie să fie de condamnare, ci de speranță și mântuire. Trebuie să arătăm tuturor cât de mult merită să fii de la Dumnezeu și în același timp că este foarte profitabil să faci ceea ce a fost rânduit - propovăduirea Evangheliei - pentru că făgăduința este aceasta: Dați, și vi se va da (Luca 6:38a). Deci, fratele meu, bucură-te de moștenirea ta!

 

Întru Hristos, cu dragoste,        

R. R. Soares

Rugăciune

Cu toții ne dorim zile cât mai bune și mai frumoase, iar deasupra noastră, Mântuitorul are grijă de fiecare zi a noastră. Dumnezeu să vă binecuvânteze!