Mesajul zilei

18/03/2018 - NU STA PE GÂNDURI, CREDE ÎN DUMNEZEU

“Atunci ei au crezut în cuvintele Lui şi au cântat laudele Lui”.

Psalmi 106:12

Oamenii care nu cunosc Cuvântul suferă de o "boală" teribilă: boala inimii de gheață. Chiar dacă merg la o biserică binecuvântată, sunt mulți care nu pot crede suficient pentru a primi lucrările lui Dumnezeu. Astfel de oameni se străduiesc să obțină pacea, prosperitatea și vindecarea bolilor și a altor rele, însă pentru că nu reușesc să obțină aceste binecuvântări, inimile lor sunt înghețate. Există cazuri care, din pură încăpățânare, refuză să creadă în ceea ce grăiește Domnul.

Ce nebunie să nu auzi vocea lui Dumnezeu! La urma urmei, El este Tatăl nostru și, fiind Creatorul vieții umane, are cu siguranță un scop bine definit pentru toți aceia pe care îi aduce la lumină. Dacă ascultăm ceea ce grăiește Preamăritul, cu siguranță vom reuși, deoarece planul divin pentru creația Sa este, fără îndoială, cel mai bun. Dumnezeu, care este dragoste (1 Ioan 4: 8b) și a plănuit să fie totul după chipul și asemănarea Lui, nu va concepe niciodată ca cineva să sufere din cauza vrăjmașului.   

Drumul nostru alături de Hristos trebuie să fie o succesiune de minuni. Dacă nu ați experimentat acest lucru, s-a întâmplat ceva greșit. Cei care cred că păcatele vechi nu trebuie să fie mărturisite - iar răul făcut cuiva nu trebuie să fie reparat - nu pot să ia parte la lucrările miraculoase ale lui Dumnezeu. Dacă nu există niciun impediment în calea harului lui Dumnezeu care a fost pogorât asupra noastră, putem experimenta în orice moment ceea ce se numește miracol.     

Biblia ne învață că trebuie să credem ca să putem vedea cum mâna lui Dumnezeu lucrează pentru noi. Acum, dacă nu ne punem încrederea în El, nu vom fi niciodată martori la minunile Lui. Este suficient să studiem exemplele din Biblie pentru ca ochii noștri să poată fi deschiși și, astfel, credința să se nască în inimile noastre. Fără credință este cu neputință să fim plăcuți Domnului (Evrei 11: 6), dar dacă avem credință vom putea să stăm înaintea Tatălui și, acționând așa cum ne învață El, vom primi ceea ce ne aparține întru Hristos.

Viața celor care cred în cuvântul lui Dumnezeu se evidențiază de cei care doar spun că au credință. Din păcate, diavolul a reușit să-i facă pe mulți să se îndepărteze de Adevăr. Când Satana reușește, persoana devine țintă a atacurilor sale și, prin aceasta, devine slab în credință. Dacă te-ai gândit să renunți la drumul tău alături de Domnul, șterge-ți imediat acest gând. Fii atent pentru că inamicul va fi singurul care se va bucura de suferința ta.

Viața de zi cu zi a persoanei care trăiește aducându-i laude lui Dumnezeu este diferită, pentru că acea persoană care crede în Domnul, poate obține victorii asupra atacurilor infernului. Prin urmare, fratele meu, nu lăsa diavolul să-ți fure fericirea care te va însoți aici pe pământ și pe vecie.

 

Întru Hristos, cu dragoste, 

R. R. Soares

Rugăciune

Doamne, păzește-mi casa, părinții și copiii și adu-ne și nouă lumină în suflete, precum aduci soarele pe cer în fiecare dimineață. Să avem o zi luminoasă!