Mesajul zilei

20/03/2018 - Încoronați cu slavă și onoare

“L-ai făcut cu puţin mai prejos decât Dumnezeu şi l-ai încununat cu slavă şi cu cinste”.

Psalmi 8.5

Există un singur Dumnezeu, care a creat toate lucrurile, atât materiale cât și spirituale. Fiind perfect și înzestrat cu toată priceperea, El nu a făcut nimic din întâmplare, ca și cum s-ar fi jucat sau ar fi acționat iresponsabil. Mai degrabă, a creat lumea materială - formată din miliarde de galaxii, fiecare cu miliarde de stele - astfel încât totul să funcționeze în perfectă concordanță. Folosind Cuvântul Său, pas cu pas, El a făcut toate lucrurile și a dat Pământului condițiile necesare pentru ca omul care urma să fie creat să poată trăi în armonie și siguranță cu Cel Prea-Înalt. 

Planul divin a fost executat în deplină perfecțiune, dar Adam - primul om - a păcătuit, neascultând Cuvântul lui Dumnezeu. Așadar ușa s-a deschis pentru ca diavolul să intre în lume și, prin urmare, totul aici pe Pământ a fost contaminat. Într-o zi vom ști în detaliu de ce cel care a fost creat cu asemănarea Celui Prea-Înalt a comis acest act nebun. Dacă nu ar fi încălcat porunca divină, planeta noastră și întregul univers ar fi fost frumoase. Dar, în mod conștient, Adam a comis înaltă trădare și, din pricina aceasta, ființa umană, care fusese concepută să fie după chipul Domnului, a ajuns să fie dominată de pasiune și să trăiască în greșeală.

 Faptul că am fost creați după asemănarea Celui Prea-Înalt ne determină să ne gândim la măreția în care trăim. De fapt, Scripturile declară că am fost încoronați cu slavă. Păcatul ne-a pătat și așadar, căzuți, am devenit sclavi ai păcatului. Dar, prin mila Domnului, El a elaborat un nou plan, care a fost împlinit în totalitate: cum îl voia pe om alături de El, l-a lăsat pe Fiul Său, Isus, să moară pe Calvar, pentru ca planul mântuirii să poată fi finalizat. Acum, lucrarea distructivă a păcatului este dezmințită în viața fiecăruia care crede în ceea ce a făcut Mântuitorul prin moartea Sa.

 Am fost încoronați cu slavă și onoare. Prin convertirea noastră, am început să umblăm din nou cu Dumnezeu și tot ceea ce am pierdut prin cădere ne este restabilit. Cuvântul, inclusiv, spune că “Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc." (1 Corinteni 2.9). De aceea, cei care disprețuiesc acest plan al mântuirii vor pierde mult, căci a sta alături de Isus pentru toată veșnicia ne depășește înțelegerea. Totuși, cu noua naștere, noi suntem mai mult decât biruitori. (Romani 8.37)

 

Întru Hristos, 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu îi ocrotește pe români!