Mesajul zilei

21/03/2018 - PORNIRE GREȘITĂ

Poporul Meu este pornit să se depărteze de Mine; şi dacă sunt chemaţi înapoi la Cel Preaînalt, niciunul din ei nu caută să se ridice.”

Oseia 11:7

Toate sunt creații ale lui Dumnezeu, dar pentru a face parte din poporul Domnului, trebuie să treacă prin noua naștere. Nu va fi niciodată parte a familiei divine creația care nu a trecut prin această recreare a spiritului - care, apropo, este esențială pentru ca omul să intre în comuniune cu Creatorul și să scape de distrugerea veșnică rezervată celor excluși din paternitatea divină, care, în Scripturi sunt numiți copiii diavolului (1 Ioan 3:10). 

Căderea lui Adam ne-a adus o moștenire blestemată, care este prezentă în spirit, în inimă și în trup: am devenit copiii diavolului. De fapt, suntem deja născuți separați de Adevăr, contaminați și dominați de natura inamicului. De aceea, suntem capabili să mințim, să înșelăm și să facem tot ce este rău. O parte din acest rău se rupe atunci când ascultăm Evanghelia și ne întoarcem la Iisus, pentru că începem să ne temem de Dumnezeu și să-I respectăm Cuvântul. Cu toate acestea, o altă parte din acest rău rămâne cu noi, chiar și după convertirea noastră. Despre asta ne vorbește Domnul în versetul de referință. 

De fapt, capacitatea poporului lui Dumnezeu de a se abate de la El încă îl urmărește - dovada este că mulți dintre cei mai sfinți și folosiți de Preamăritul au făcut-o. Totuși, după nașterea nouă, primim Duhul lui Dumnezeu și dacă vom rămâne în comuniune cu El, nu vom îndeplini dorințele trupești.

Cine este departe de calea Preamăritului este într-o poziție spirituală deloc bună: strigă, dar nu poate fi ajutat, deoarece păcatul îl desparte de Tatăl și fața divină este ascunsă; prin urmare, Dumnezeu nu-i aude strigătul. De aceea, trebuie să convertească - și nu este de ajuns să fii membru al unei biserici sau să pari bine intenționat, căci vei fi judecat prin ceea ce este scris în cele 66 de cărți ale Sfintei Scripturi. 

Studiază-ți comportamentul, gândurile și dorințele, indiferent dacă ai fost fidel sau nu soțului/soției și cauți iertare divină, altfel nu are rost să strigi. Viața ta ar trebui să-l exalteze pe Domnul - și acest lucru se face prin felul în care ai trăit. Dacă te afli în păcat sau ai rămas în inactivitate spirituală, caută urgent ajutorul lui Hristos și fii făcător de fapte bune. Nu înceta să împlinești planul divin, pentru că va veni ziua Judecății și cine nu face voia lui Dumnezeu va fi aruncat în iazul care arde cu foc și pucioasă (Apocalipsa 21: 8). Ce ai făcut în trecut, chiar dacă a fost bine, nu te va salva. Pentru a obține mântuirea, trebuie să facem ceea ce a poruncit Isus: să răbdăm până la sfârșit (Matei 24:13)!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu îi ocrotește pe români!