Mesajul zilei

22/03/2018 - SAMARITEANUL CARE A PROCEDAT CORECT

“Unul din ei, când s-a văzut vindecat, s-a întors, slăvind pe Dumnezeu cu glas tare. S-a aruncat cu faţa la pământ la picioarele lui Isus şi I-a mulţumit. Era samaritean.

Lucas 17.15,16

Dumnezeu știe exact câți oameni Îl caută și cunoaște problemele fiecăruia. El așteaptă de la ei cel puțin să Îi caute prezența și să Îi mulțumească pentru beneficiile pe care le dă. 

Acum, nici un miracol nu este o lucrare accidentală, ci o operațiune a puterii divine. Versetul de referință vrea să învețe că nu putem uita lucrările pe care Domnul le-a făcut pentru noi. Mulți nu realizează nici măcar când Preamăritul îi vindecă sau le dă soluția la o problemă. Acestor oameni nu le pasă de ceea ce face Domnul pentru ei. Unii chiar cred că atunci când răspunde la rugăciunile lor, El nu face decât să-Și îndeplinească obligația. Dar, în loc să acționăm astfel, este bine să facem ca Samariteanul, care era lepros, dar când și-a dat seama că a fost vindecat, s-a întors să-i mulțumească lui Dumnezeu. 

Cine învață să fie mereu recunoscător Tatălui pentru victoriile obținute, primește mult mai mult decât își imaginează. Omul din Samaria, prin recunoștință, a obținut și mântuirea. Ceilalți nouă ar fi trebuit să rămână vindecați de lepră, dar când ar fi murit, probabil că nu ar fi mers în Paradisul Domnului. Totuși, aceasta este tocmai lucrarea cea mai importantă a lui Dumnezeu pentru viața omului: mântuirea întru Iisus Hristos. 

Cuvântul afirmă că samariteanul a venit slăvind cu voce tare - pentru că se bucura și dorea să arate tuturor că a fost obiectul unei minuni. El s-a dăruit complet închinării în fața Fiului lui Dumnezeu, căzând la picioarele Lui. Cine face același lucru dovedește că este recunoscător Domnului, s-a predat complet Lui și a hotărât să-L urmeze. La rândul său, omul nerecunoscător arată că îi este rușine de El. Dar a nutri un astfel de sentiment față de Fiul lui Dumnezeu nu este o atitudine bună, pentru că și Lui Îi va fi rușine de acea persoană. Fratele meu, recunoștința noastră trebuie să fie cunoscută tuturor. Doar cei care nu cred în Iisus nu se pot întoarce și, cu voce tare, să Îi aducă laude. 

Omul acela a mulțumit pentru că a văzut că boala i-a dispărut nu prin magie, ci prin lucrarea minunată a lui Dumnezeu. Îl întreb pe prietenul meu cititorul: Tu ai fost vindecat deja sau ți s-a răspuns la vreo rugăciune? Ce ai făcut? Ai mulțumit Tatălui, ai lăsat-o pe mai târziu sau pur și simplu ai ignorat acest lucru? Samariteanul s-a întors. Tu ce vei face?

 

Întru Hristos, cu dragoste, 

R. R. Soares

Rugăciune

Doamne ajută! O zi frumoasă tuturor!