Mesajul zilei

25/03/2018 - PENTRU NUMELE LUI

“Căci Tu eşti stânca mea, cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi”

Psalmi 31.3

Ai făcut declarații Domnului? I-ai exprimat deja cât de mult Îl iubești și cât de mult ai nevoie de protecția Lui? Dumnezeu este totul pentru noi, atâta timp cât credem în El și Îi cerem să ne ajute. Cel care tace arată că nu are încredere totală în El și că nu-I acordă locul cuvenit în viața sa.

Domnul se bucură când copiii Săi ascultă de Cuvântul Său și Îl caută din inimă. Tatăl garantează că el poate fi găsit de toți aceia care decid să păstreze legătura cu El. Încearcă să te deschizi Domnului într-o perioadă de rugăciune, exprimându-ți sentimentele și nevoile și vei fi surprins de ceea ce se va întâmpla. Pot garanta că viața ta nu va fi aceeași.

David i-a spus Domnului că El era Stânca lui. Tu crezi în ceea ce îți încredințează credința. Acum, nu este suficient să spui că tu crezi în Dumnezeu, căci și dracii cred și se înfoiară (Iacov 2:19); cel mai important este să crezi în ceea ce înțelegi când citești sau auzi predicarea Cuvântului lui Dumnezeu. Înțelege că Cel Preaînalt poate fi singura temelie adevărată pentru a-ți construi viața și fă din El Fundația ta. Mărturisește acest lucru prin rugăciune în orice încercare în fața poporului și de asemenea în fața lui Dumnezeu. Făcând acest lucru, vei crește în credință și te vei întări pentru a înfrunta forțele întunericului.

Pe lângă faptul că este o Temelie, Domnul a fost o Cetate Întărită pentru David. Fără îndoială, atunci când și-a dat seama că Dumnezeu ar putea fi Turnul său Tare, regele a luat o decizie înțeleaptă și nu a mai rămas niciodată neprotejat și neînarmat. Din toate bătăliile prin care a trecut, păstorul lui Israel nu a pierdut nici măcar una, căci întotdeauna avea mâna divină asupra lui. De aceea a fost învingătorul tuturor luptelor. Deși războiul a fost purtat în zilele sale ca o luptă corporală, folosind săbii, cuțite și sulițe - ceea ce rezulta aproape întotdeauna cu vânătăi pentru participanții la luptă - David nu a fost niciodată mutilat sau rănit grav. Asta pentru că a făcut din Domnul Scutul și Forța sa.

Psalmistul ne dezvăluie secretul succesului atât de răsunător: el avea o înțelegere clară a puterii care se află în Numele Domnului și o folosea. În versetul care deschide acest mesaj, David vorbește despre ceea ce a fost Dumnezeu pentru el datorită Numelui sfânt, pe care l-a iubit din toată inima. Cu acest nume, el l-a înfruntat pe gigantul Goliat și a ieșit victorios (1 Samuel 17:45). Cu Numele lui Isus, vei câștiga toate bătăliile tale.

Datorită dragostei lui David pentru Numele Domnului, Dumnezeu te va conduce în orice situație. Nu te teme să-ți expui nevoile în fața singurului adevărat Dumnezeu, dar crede că El te va aduce la un succes deplin. Fără îndoială, Domnul va fi Scutul tău, Cetățuia ta, Ajutorul și tot ceea ce îți asigură în Cuvânt.

Rugăciunea mea este să nu fii timid în asumarea a tot ceea ce Dumnezeu s-a dispus să fie în viața ta. 

       

 

Întru Hristos, 

R. R. Soares

Rugăciune

Doamne, ai lăsat noaptea să treacă, și ai adus Lumină peste omenire și în ziua de azi!