Mesajul zilei

27/03/2018 - SLĂVITORII NUMELUI LUI ISUS

“Voi face din Tine bucuria și veselia mea, voi cânta Numele Tău, Dumnezeule preaînalt, pentru că vrăjmașii mei dau înapoi, se clatină și pier dinaintea Ta.”

Psalmii 9.2,3

Victoriile lui David l-au făcut să se bucure în Domnul. De asemenea, trebuie și tu să obții succes în viața ta, căci a birui nu este numai un lucru bun, ci și un lucru care să te bucure. Biblia afirmă că o inimă veselă înseninează fața și duhul (Proverbe 15:13). Cu un spirit mâhnit, trecem prin viață fără să ne bucurăm de darurile pe care Dumnezeu le-a creat pentru noi.

Cuvântul lui Dumnezeu ne avertizează de asemenea să slujim Domnului cu o inimă veselă. Deci, dacă cineva încearcă să-L slujească altfel, își va pierde timpul. Dacă urmezi îndrumarea lui Dumnezeu, nu vei cădea sau face ceva inutil niciodată.

Există două modalități de a face față vieții: a sări de fericire sau a ne târâi cu tristețe. Folosirea autorității care ți-a fost încredințată de către Cel Prea Înalt te va face să sari de bucurie. Această atitudine va face un bine foarte mare inimii tale, deoarece te va pregăti pentru alte lupte și cu siguranță te va conduce la victorie. Cu aceasta, starea ta și relația cu membrii familiei se vor îmbunătăți. Te vei, de asemenea, relaționa mai bine cu ceilalți, dând mărturie tuturor că a-l sluji pe Dumnezeu este minunat.

O altă atitudine bună și binecuvântată este să cânți laudele Numelui lui Isus - cele compuse de alți oameni și acelea pe care Duhul Sfânt le va da. Pe măsură ce cântăm cântările despre capacitatea acestui Nume care este deasuora oricărui nume, inima noastră se întărește, și astfel suntem în poziția corectă pentru a face lucrarea divină. Oricine face acest lucru va vedea că următoarele bătălii vor fi mai ușoare.

Când s-a dus la luptă, David a făcut-o în Numele Domnului și prin puterea Lui. Apoi, înaintea feței lui Dumnezeu, dușmanul s-a retras și a căzut la pământ. Încearcă să-ți înfrunți luptele, urmând ceea ce învață Scriptura în Numele lui Isus; astfel încât inamicul să se retragă. A-L căuta pe Domnul în mod constant este secretul care te va face biruitor în toate bătăliile. Ca urmare a acestui act, cel rău nu va predomina.

Pe lângă atât de multe revelații din versetul citat la începutul acestui mesaj, există una pe care aș vrea să nu o uiți niciodată. Dacă diavolul se retrage și nu se va mai întâmpla nimic altceva cu el, cu siguranță se va întări și se va întoarce să te atace. David știa că prin căutarea feței Celui Preaînalt, care strălucește mai mult decât soarele, învinsul nu numai că s-ar retrage, ci ar și cădea. Atunci psalmistul putea să sfârșească cu capacitatea diavolului de al chinui.

Lucrarea a fost făcută cu o asemenea măiestrie, încât David a declarat că adversarii lui au pierit în fața lui Dumnezeu. Acest lucru trebuie să se întâmple cu ispitele care se abat asupra ta. Nu trebuie să accepți ca dușmanul tău să se întoarcă și să te mustre. Ia-ți deci poziția ta în Hristos, rămâi ferm și veghează, iar adversarii tăi vor pieri înaintea Domnului!

 

Întru Hristos, cu dragoste, 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să vă ocrotească!