Mesajul zilei

28/03/2018 - DOMNUL L-A OCROTIT PE DAVID

“David a pus strajă în Siria Damascului. Şi sirienii au fost supuşi lui David şi i-au plătit un bir. Domnul ocrotea pe David oriunde se ducea.”

2 Samuel 8.6

Capitolul 8 al celei de-a doua cărți a lui Samuel începe prin a dezvălui o succesiune de bătălii pe care le-a purtat David. Impresia era că ciocnirile cu inamicul nu încetau, pentru că era suficient să câștige o luptă ca, imediat să apară alta. Omul lui Dumnezeu, totuși, nu s-a lăsat speriat de amenințări și nici nu a căzut în păcatul murmurării. Înainte, s-a confruntat cu toți adversarii și a triumfat asupra celor care erau ostili față de el.

Fratele meu, dacă nu ai ieșit bine dintr-o luptă și ai intrat deja în alta, nu murmura și nu te plânge de Domnul; mergi înainte ferm, înaintează și depășește toate obstacolele. Cel Prea-Înalt știe de ce a permis ca atât de multor încercări să se abată asupra vieții tale. Bucură-te, căci Cuvântul lui Dumnezeu declară că cel ce este ocărit și prigonit din pricina lui Hristos ar trebui să se bucure și să se înveselească (Matei 5:11-12).

În loc să dispere - care ar fi ca și cum ai spune că Cel Preaînalt nu știa de problema sa - David a privit mereu către chipul lui Dumnezeu. Cel care adoptă aceeași atitudine este iluminat în așa fel încât să nu fie biruit de nici o armă făurită de vrăjmaș (Isaia 54:17). De fapt, dacă privim întregul pasaj, vom vedea că psalmistul a luat decizia corectă - și trebuie să facem același lucru. Pentru aceasta, trebuie să ne rugăm și să așteptăm ca Cuvântul Domnului să ne călăuzească. Apoi trebuie să luăm ceea ce primim de la El; astfel, vom fi foarte binecuvântați.

În primul versetul, vedem că David i-a învins pe filisteni și i-a supus - i-a pus sub autoritatea lui. În mod similar, nu te preda ispitelor și nici nu le întări. Învingându-le odată pentru totdeauna, nu te vor mai deranja niciodată. Ca și cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, psalmistul a câștigat și lupta împotriva Moabiților și i-a măsurat cu o frânghie. Punându-i să se culce la pământ; a măsurat două frânghii ca să-i omoare, şi o frânghie plină ca să-i lase vii și au fost supuşi lui David şi i-au plătit un bir. Acest lucru ne învață că există oameni de care trebuie să stăm departe; alții trebuie însă să fie avertizați de noi și să primească iertarea noastră, astfel ne vor ajuta întotdeauna.

Lui Hadadezer, fiul lui Rehob, împăratul din Ţoba, David i-a luat o mie șapte sute de călăreți și douăzeci de mii de pedeștri. La acea vreme, fără armamentele de astăzi, era aproape imposibil ca cineva să prindă atât de mulți oameni și să-i țină captivi, dar regele lui Israel l-a avut pe Atotputernic lângă el. În același mod, dacă primim îndrumarea Înaltului și o aplicăm, cu siguranță vom avea succesul de care avem nevoie.

Atunci, sirienii din Damasc au venit în ajutorul lui Hadadezer, împăratul din Ţoba, şi David a ucis douăzeci şi două de mii de sirieni, după ce a obținut acest triumf, a plecat la Damasc și a pus strajă în această regiune. Datorită credinței sale, Domnul ocrotea pe David oriunde se ducea.

Acum nu este folositor ca vrăjmașul să insiste în a rănii poporului lui Dumnezeu, căci Domnul este puterea acestui popor. Prin urmare, dacă faci parte din națiunea sfântă, din poporul ales și din proprietatea Lui privată, nu te teme de nimic de la cel rău. Du-te ferm și cucerește-ți locul. Fă lucrarea pe care El a pus-o în răspunderea ta și vei birui mereu!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să-i ocrotească pe români!