Mesajul zilei

01/04/2018 - DOI FACTORI IMPORTANȚI

“Trebuie să mulţumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, fraţilor, cum se şi cuvine, pentru că credinţa voastră merge mereu crescând, şi dragostea fiecăruia din voi toţi faţă de ceilalţi se măreşte tot mai mult.”

2 Tesaloniceni 1.3

Aspectele Împărăției lui Dumnezeu sunt diferite de cele ale lumii. Aici, de exemplu, dacă există mai mulți oameni care să ia parte la moștenirea părinților noștri, ceea ce trebuie să primim se va diminua. În Împărăția Cerurilor, acest lucru nu se întâmplă. Cu cât mai mulți oameni sunt moștenitori împreună, cu atât mai mare este partea noastră. Adevărul este că fiecare convertit este o binecuvântare pentru noi, căci ei pot primi un dar important pentru creșterea noastră spirituală. Ar fi bine să ne rugăm să ni se arate cât de mult avem nevoie unii de ceilalți în Împărăție. 

Trebuie să-L lăudăm pe Domnul pentru fiecare persoană mântuită. Cel care nu acordă atenție noilor membri ai Trupului lui Hristos acționează în ignoranță. Indiferența nu poate exista între sfinți. A disprețui pe cineva din orice motiv înseamnă a jigni Capul Corpului. A urî un pierdut este deja un păcat grav, imaginează-ți păcatul comis de un fiu de-al lui Dumnezeu care îl urăște pe un frate sau îl conduce la păcat? Vai de acela prin care se aduce scandal în familia divină (Matei 18:7). 

A recunoaște valoarea fiecărui membru al Trupului Domnului și a-l slăvi este de o importanță eternă, deoarece arată că recunoaștem cu gratitudine ceea ce face El. Din nefericire, diavolul a făcut ca mulți oameni să nu perceapă acest fapt și să nu dea Creatorului lauda cuvenită pentru alegerea fraților în Hristos. 

Apostolul Pavel încearcă, de asemenea, să arate, între liniile textului din Tesaloniceni, că trebuie să ne străduim pentru ca credința fraților noștri să crească. Egoismul nu poate fi admis în mijlocul poporului sfânt. Cu cât mai mulți oameni sunt folosiți de Dumnezeu, cu atât mai bine vom trăi. O viață plăcută și succesul nostru depind în mare măsură de progresul celor care sunt chemați conform scopului divin. De aceea, ia-ți atitudinea sănătoasă de a te strădui ca - dacă depinde de tine - fiecare frate în Hristos să fie foarte binecuvântat. 

Dragostea Celui Prea-Înalt în viața noastră nu ar trebui să fie mică; dimpotrivă, trebuie să crească din ce în ce mai mult, căci, fără acel ingredient divin care-L alcătuiește pe Domnul, nu vom putea aduce Adevărul celor pierduți. Hristos ne-a învățat că nu vom fi cunoscuți pentru darurile pe care le avem nici pentru alt motiv, ci pentru că ne iubim așa cum ne-a iubit. Când dragostea lui Dumnezeu crește în inimile noastre, toți vor beneficia. Cât de mult am nevoie ca frații mei să se roage pentru mine și să mă ajute să îndeplinesc misiunea care mi-a fost pusă pe umeri! Doar cei care au iubirea Tatălui într-o mai mare măsură pot face acest lucru. 

Trebuie să fim egali precum celulele noastre. Una o ajută pe alta și astfel corpul își exercită funcțiile. Dacă vreuna ar fi egoistă și nu și-ar îndeplini pe deplin misiunea, am avea probleme. Nu acesta este motivul pentru care există atâtea necazuri în mijlocul nostru? În înțelepciunea Lui, Dumnezeu a hotărât ca așa să fie făcut.

 

Întru Hristo, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Să aveți o zi binecuvântată!