Mesajul zilei

03/04/2018 - UNII NU CRED

“Dar sunt unii din voi care nu cred." Căci Iisus ştia de la început cine erau cei ce nu cred şi cine era cel ce avea să-L vândă.”

Ioan 6:64

După căderea lui Adam, omul era într-o stare mizerabilă: el, care fusese creat să domine toate lucrurile - atât spirituale, cât și materiale - a devenit robul diavolului. Astăzi, omul care nu s-a născut din nou rămâne sub o asuprire atât de groaznică, încât nu mai poate merge împreună cu Atotputernicul și, oricât s-ar strădui, continuă să fie călăuzit de prințul răului. Doar după noua naștere va reuși să treacă din imperiul întunericului în Împărăția în care operează puterea Fiului lui Dumnezeu.         

Deși Preamăritul nu a mințit niciodată și Și-a ținut întotdeauna promisiunile, există oameni care nu cred în El și nu înțeleg că există o putere capabilă să lucreze dincolo de ce se vde, care este infinit mai mare decât răul. De aceea, acest tip de persoană nu poate scăpa de niciun atac al răului. Uneori, acționează într-un anume fel din pură răutate, dar alteori, din cauză că este controlat de dușman. În orice caz, trebuie să intervenim pentru ei, pentru ca Domnul să-și poată deschide inima. Altfel, ei vor pieri în păcatele lor și vor fi pierduți pentru totdeauna.

Domnul, care ne-a creat, ne cunoaște complet ființa. El știe totul despre noi (Psalmul 139: 1-3), inclusiv câte fire de păr avem sau am avut. El este la curent cu ceea ce face diavolul în viața ta și cum poți să scapi de acest atac infernal. Cu toate acestea, trebuie să dăm Cuvântului lui Dumnezeu locul potrivit în viața noastră. Unii jură că acceptă tot ceea ce le spune Domnul, dar, de fapt, iau doar binecuvântările. Când, totuși, revelația vine sub formă de mustrare, pentru ca ei să înceteze să facă ceva, acești oameni se închid și, astfel, împiedică puterea divină să acționeze asupra lor.

Cum Domnul este omniscient, El știe de ce o persoană nu Îi primește binecuvântarea. Cel care se lasă îndrumat de El învață ce să facă pentru a reuși. Dar cei care refuză să urmeze îndrumarea divină, chiar dacă se străduiesc să creadă, nu vor primi victoria, pentru că este scris, cu alte cuvinte, că nu există pace pentru cei răi (Proverbe 15: 6). Soluția problemelor este disponibilă pentru cei care își pun credința în Iisus și devin practicanți ai Cuvântului lui Dumnezeu.

Foarte trist este că, chiar și astăzi, există trădători în mijlocul nostru. De fapt, "școala" lui Iuda Iscarioteanul nu a fost închisă; dimpotrivă, el continuă să producă ucenici ai acelui trădător peste tot. Este incredibil cum se lasă oamenii duși de demonul trădării, care începe să acționeze în inima persoanei și apoi o face să facă fapte greșite. Totuși, cel care se aliază cu nefericitul de Iuda va suferi pentru eternitate.

Fie ca Iisus să vadă în tine numai fapte bune și astfel viața ta să fie binecuvântată!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!