Mesajul zilei

04/04/2018 - LEGĂMÂNT DE PACE

“Voi încheia cu ei un legământ de pace, care va fi un legământ veşnic cu ei; îi voi sădi şi-i voi înmulţi, şi voi pune Locaşul Meu cel Sfânt în mijlocul lor pentru totdeauna.”

Ezechiel 37:26

După păcatul comis de Adam, omul a rămas singur și neajutorat. Dar Dumnezeu cel Milostiv, a făcut un legământ cu noi prin sângele lui Iisus, care cuprinde obligații pentru noi și promisiuni din partea lui Dumnezeu. Dacă ascultăm cu atenție ce ne spune Preamăritul și îi facem voia, El promite să ia toate bolile - relele care ne atacă trupul, inima și sufletul. Totuși, acest legământ nu se referă doar la viața noastră pe pământ, ci mai degrabă la izbăvirea de păcate care, dacă nu este făcută, ne va conduce spre suferința veșnică în iazul de foc.

Acest legământ conține soluții. Dacă ne îndeplinim obligația - aceea de a urma poruncile divine - Domnul se angajează să fie Dumnezeul nostru. El va lupta în numele nostru și va contracara toate atacurile inamicului. Astfel, vom simți pacea, nu numai a minții, ci și sănătatea trupului și împlinirea noastră spirituală. În Noul Legământ, semnat cu sângele lui Iisus, bariera care ne despărțea de Dumnezeu a fost doborâtă. Acum avem acces liber la tronul harului și nimic nu ne mai desparte de Tatăl.

Noul Legământ este etern. Prin el, mântuirea noastră începe acum și nu se va sfârși niciodată. De fapt, vom fi pentru totdeauna alături de Tatăl nostru și departe de suferința rezervată pentru oricine nu acceptă această binecuvântare minunată, care a fost păstrată pentru toți. Vom fi privilegiați să îndeplinim, aici în această viață, voința divină.

Marea noutate a versetului de referință este că am fost creați în legământul veșnic al lui Dumnezeu, care a rezolvat problemele omului pentru totdeauna. Acum nu mai există condamnări pentru noi; noi suntem, din toate punctele de vedere, mai mult decât biruitori (Romani 8:37). Chiar dacă iadul insistă să ne asuprească, nu va reuși niciodată, căci am fost strămutați din împărăția întunericului în Împărăția minunată a Luminii (Coloseni 1:13).

Atenție la următoarea promisiune: Dumnezeu garantează că ne va înmulți. Deci, nu fi egoist, pentru că nu ar fi bine să ajungi în Ceruri fără oameni pe care ar fi trebuit să-i cucerești pentru Hristos. Cuvântul Domnului spune că cei înțelepți "vor străluci ca strălucirea cerului, şi cei ce vor învăţa pe mulţi să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac şi în veci de veci."(Daniel 12: 3). Prin urmare, străduiește-te să nu ajungi singur în Ceruri. Cu cât mai mulți oameni aduci la mântuire, cu atât îți va fi mai bine pe vecie.

Dumnezeu făgăduiește că sanctuarul Lui este în mijlocul nostru. Deci nu trebuie să mergem nicăieri în această lume ca să-L găsim. Drepturile noastre prin Noul Legământ ne asigură că nu există limită pentru cei care Îl slujesc pe Dumnezeu din toată inima.

Fratele meu, ai avut mare noroc! Deci, nu lăsa diavolul să-ți fure fericirea cu care ai fost răsplătit pentru că L-ai acceptat pe Iisus ca Mântuitor.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!