Mesajul zilei

08/04/2018 - ALTARELE LUI EFRAIM

“Căci Efraim a zidit multe altare ca să păcătuiască, şi altarele acestea l-au făcut să cadă în păcat. Chiar dacă-i scriu toate poruncile Legii Mele, totuşi ele sunt privite ca ceva străin.”

Osea 8:11,12

Permițând ispitei să-l îndemne să-i îndeplinească voința în loc de cea a Domnului, Efraim a hotărât să construiască altare. Astăzi, cei care nu reușesc să îndeplinească scopul divin își construiesc, de asemenea, propriile lor altare - lăsându-se astfel conduși de vrăjmaș, care știe că omul are nevoie să se închine la ceva.

Sunt persoane care, spre exemplu, devin obsedate de ideea de a avea o casă proprie, o mașină sau orice alt bun material; persoane care creează un fel de persoană ideală pentru a fi jumătatea lor, uitând că sunt deja căsătoriți și persoane care se dau nevinovate pentru a corupe oamenii, cu scopul de a obține un avantaj. Toți aceștia construiesc "sanctuare" care îi vor determina să se închine la Satana și diavolilor săi cei răi.

După ce a creat acest loc de respect și de venerație, inima omului a devenit dependentă de acel păcat, deoarece, așa cum spune Cuvântul, un val cheamă un alt val (Psalmi 42: 7a), astfel încât aceste altare s-au înmulțit: unele au fost construite pentru a minți și a seduce; unele pentru gânduri impure, altele pentru necinste. De-a lungul timpului, unii oameni s-au „prostituat” prin închinarea la tot felul de zei ai infernului.

Dacă există vreun altar necurat în viața ta, pocăiește-te și cere-i Domnului să te ajute să te eliberezi de această capcană. Nici un altar nu este construit cu un scop bun. Orice altar va fi menit doar pentru a face libațiuni spiritelor necurate. Efraim și-a zidit altarele pentru a păcătui. Totuși, altarul pe care trebuie să-l avem în interiorul ființei noastre este cel pe care ni-l revelează Cuvântul lui Dumnezeu: cel al mântuirii, care a fost ridicat pe Golgota. Nu trebuie să construim altul.

Este bine să analizați motivele și faptele pe care le-ați comis; la urma urmei, nici o faptă rea nu va rămâne nepedepsită. Plata păcatului este moartea (Romani 6: 23a), iar Efraim a obținut exact ceea ce voia: să-și construiască altarele pentru a păcătui. Dacă și inima ta și-a dorit ceva greșit, nu construi acele altare. Apropie-te de Domnul, mărturisește-ți păcatele care te-au ispitit și cere-i iertare. Până nu este prea târziu, cunoaște adevăratul altar, pe care trebuie să îți sacrifici viața zi de zi.

Ți-a arătat Duhul lui Dumnezeu vreodată o cădere îndelungă? Efraimii au auzit despre măreția Legii lui Dumnezeu, dar n-au făcut nimic. Dimpotrivă, au disprețuit ceea ce i-a învățat Domnul. Nu da măreția divină pe bucuriile mizerabile pe care le oferă lumea. Este o înșelăciune, căci numai Domnul te va completa! Cel care este atent la ceea ce grăiește Preamăritul va avea, fără îndoială, succes. Dar cine nu ascultă vocea divină va afla în viitor că nu a meritat să își acopere urechile în fața Adevărului. Domnul îți dorește binele; de aceea, cere-I să dărâme toate acele altare pe care le-ai construit.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!