Mesajul zilei

09/04/2018 - Să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea

“Tot astfel, după Cină, a luat paharul şi a zis: "Acest pahar este legământul cel nou în sângele Meu; să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea, ori de câte ori veţi bea din el." Pentru că, ori de câte ori mâncaţi din pâinea aceasta şi beţi din paharul acesta, vestiţi moartea Domnului, până va veni El.”

1 Corinteni 11:25,26

Fără lucrarea săvârșită de Mântuitorul nostru pe Golgota, am fi fost pierduți pentru totdeauna. Mântuirea nu reprezintă numai cel mai bun dar - care este viața veșnică alături de Iisus - dar și multe alte binecuvântări de care vom beneficia dacă vom învăța să le revendicăm pe fiecare dintre ele. Din acest motiv, nu trebuie să uităm ce a făcut Hristos pentru noi.

 Inamicul i-a oprimat pe mulți dintre fiii lui Dumnezeu, cauzându-le suferință inutilă. Totuși, atunci când învățăm care sunt drepturile noastre întru Iisus și spunem că ne aparțin, Satana nu ne mai poate ține în suferință; până la urmă, Iisus a spus că doar cunoașterea adevărului ne va face slobozi (Ioan 8:32).

 Scriptura spune clar că Hristos ne-a purtat suferințele și durerile noastre le-a luat asupra lui (Isaia 53: 4). Dar pentru ca aceasta să devină realitate, trebuie să credem, să cerem să fim vindecați și să nu acceptăm minciuna celui rău. Dacă ai păcate ascunse în inima ta, nu ai fost sincer și ai folosit o anumită înșelătorie pentru a obține ce ți-ai dorit, nu vei reuși, pentru că răutatea în inimă este o boală - de asemenea, dusă de Iisus pe cruce - care ne împiedică să folosim puterea de la Dumnezeu.

 Lucrarea mântuirii a fost finalizată, dar nu ne ajută cu nimic să luăm un pic de la Dumnezeu și un pic de la dușman, pentru că în felul acesta rugăciunea ta nu va primi răspuns. Mulți din cei prosperi au fost înșelați astfel, căci atunci când a venit ispita, ei nu au putut scăpa de atacul infernal. Cine este fiul Domnului trebuie să lucreze numai cu puterea Lui. Hristos a luat păcatele noastre asuprs Lui pentru ca noi să fim vindecați cu sufletul, trupul și spiritul.

 Tot ceea ce abandonăm într-un colț se uită în timp. În lumea materială, se întâmplă același lucru: dacă lăsăm la o parte revelația făcută pentru noi pe Golgota, pe măsură ce zilele trec, vom uita și de această lucrare de o asemenea amploare. Cu toate acestea, meditând asupra a ceea ce a făcut Iisus pentru noi pe Golgota ne ajută să fim întotdeauna pregătiți să ne primim binecuvântările. Cine nu-și revendică dreptul nu va fi servit!

 Cea mai bună modalitate de a anunța moartea lui Hristos este să ne bucurăm de binecuvântările minunate pe care le-a obținut pentru noi. Cuvântul lui Dumnezeu sună foarte puternic în inimile celor pierduți când văd ce a făcut El pentru noi. De fapt, succesul nostru în toate domeniile este cel mai mare mesaj pe care îl putem predica, căci respectând atitudinea noastră sfântă, oamenii trebuie să recunoască faptul că slujirea lui Dumnezeu este cea mai bună alegere.

 Așa că trăiește departe de vrăjmaș - ceea ce nu este posibil decât dacă decizi cu fermitate să îndeplinești ceea ce este scris în Cuvânt. Dă cele mai bune mărturii despre ceea ce Preamăritul poate face pentru cineva, bucurându-se din plin de binecuvântări. Mă rog ca viața ta să fie un exemplu pentru ceea ce Dumnezeu poate să facă pentru fiecare din noi!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

           

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!