Mesajul zilei

12/04/2018 - NU TE LĂSA ÎNȘELAT

“Nimeni să nu vă înşele cu vorbe deşarte; căci din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste oamenii neascultători.”

Efeseni 5:6

 

Diavolului îi place cel mai mult să facă oamenii din jurul nostru să ne înșele. El îi pregătește foarte bine pe slujitorii împărăției sale - care, apropo, este organizată - și îi trimite cu toată capacitatea lor de a înșela la cei care nu sunt fermi întru Cuvântul lui Dumnezeu. Cine nu acordă importanță învățăturilor Premăritului, devine o pradă ușoară în mâinile vrăjmașului, dar cel care este ferm întru Cel blând și smerit cu inima (Matei 11: 29) nu poate fi indus în eroare.

Slujitorii Satanei vorbesc mereu mult. Uneori chiar par a fi prieteni și totul indică faptul că vor să ne ajute. Dar ai grijă! Cuvintele lor au puterea de a-i corupe pe cei neatenți! Cine nu este stabil în credința sa în Dumnezeu, poate fi dus de nas de vrăjmaș; când în final vei deschide ochii, va fi prea târziu. Trebuie să avem mereu o singură temelie - Cuvântul lui Dumnezeu - pentru că astfel nu vom putea fi înșelați.

Nu contează intenția persoanei, ci mai degrabă, despre ce vorbește. De fapt, oricine - bine intenționat sau nu - poate spune vorbe goale, căci singurul Cuvânt productiv este cel care vine din inima lui Dumnezeu. Cine ascultă și își însușește învățăturile Sale nu va fi niciodată înșelat, dar o persoană care nu este legată de ceea ce învață de la Domnul va fi cu ușurință indusă în eroare.

Mânia Domnului vine asupra celor care Îi disprețuiesc Cuvântul. Chiar dacă au fost avertizați, mulți preferă să fie neascultători. Acum, Dumnezeu fiind omniscient, știe totul și, în consecință, vede ce se pregătește diavolul să încerce pentru a ne îndepărta de la lumină și a ne provoca suferință. Atotputernicul îi trimite atunci pe slujitorii Săi, care ne aduc revelația corectă pentru a ne elibera de cel rău.

Peste tot și chiar în biserici, vedem mulți fii neascultători - toți cei care nu ascultă pe Domnul, se plâng de relele care le-au fost făcute și dau vina pe Dumnezeu că nu I-a protejat. Dar oricine acționează astfel va suporta consecințele acestei răzvrătiri pure. Odată, Dumnezeu i-a spus lui Solomon că dacă L-ar părăsi pe Dumnezeu, și Dumnezeu îl va părăsi pe el (2 Cronici 7: 17-22). Fratele meu, Cuvântul spus acum trei mii de ani este valabil și pentru ziua de azi. De aceea, să nu ne întoarcem de la Tatăl!

Așa cum a spus Iisus, cuvintele Sale sunt duh și viață (Ioan 6:63). Cine respectă ceea ce spune Dumnezeu, are parte de puterea Sa, care lucrează pentru el. La rândul său, cel care nu respectă predicile va rămâne singur, fără protecție și, oricât s-ar chinui, nu va reuși să scape de atacurile principelui întunericului.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!