Mesajul zilei

13/04/2018 - ÎNDRĂZNEȘTE SĂ POMENEȘTI FAPTELE LUI HRISTOS

“Căci n-aş îndrăzni să pomenesc niciun lucru pe care să nu-l fi făcut Hristos prin mine, ca să aducă Neamurile la ascultarea de El: fie prin cuvântul meu, fie prin faptele mele”

Romani 15.18

Dacă ne uităm la învățăturile lui Hristos, vom vedea că a chemat pe cei pe care i-a întâlnit pe drum pentru a fi pescari de oameni (Matei 4:19). De fapt, El a chemat pe oameni și i-a binecuvântat, dându-le aceeași misiune pe care a primit-o de la Tatăl (Ioan 14:12).  

Viața de aici de pe pământ este finită; din acest motiv, dar și din altele, Iisus nu a venit să creeze o organizație religioasă care să aibă grijă de bunăstarea poporului, pentru ca acesta să trăiască în condiții financiare bune, bucurându-se de sănătate și deliciile de aici. Dimpotrivă, El a venit să ne arate că suntem pierduți, că trebuie să ne naștem din nou și să ne pregătim pentru apropiata distrugere.

Pavel a înțeles că Hristos - ca apostol, se raporta la Domnul - operează acum prin el. Fratele meu, Dumnezeu vrea, de asemenea, să salveze oamenii prin intermediul viații tale. În Evanghelie nu există nici o clasă de slujitori care să aibă sarcina de a sluji binecuvântări - câștigarea celor pierduți și a laicilor - fără a face nimic. Suntem cu toții chemați să le transmitem celor care stau în întuneric Mesajul care le va aduce mântuire și alte daruri.

Preaînaltul a folosit acel apostol prin cuvinte care i-au transformat pe cei pierduți. Trebuie să înțelegem că aceleași cuvinte pot fi și în gura noastră. Aceasta este, apropo, ceea ce face ca Evanghelia să fie diferită de orice religie. Când le rostim, cuvintele ard inima ascultătorului, îi deschide ochii și au puterea de a-l aduce la mântuire. De fapt, aceste cuvinte vindecă, transformă și îi eliberează pe cei pierduți.

În Evanghelie, nu suntem pur și simplu vorbitori; ceea ce iese din gura noastră este puternic pentru a schimba vieți și pentru a ne determina să facem același lucru ca și Domnul, pe când se afla în mijlocul nostru. Aceste fapte fac diferența, pentru că nu lasă nici o îndoială că există adevăr în Mesajul pe care îl predicăm. Fără minuni, creștinismul seamănă cu religiile care nu au nimic de oferit.

Nu îți dori doar să fii folosit; îndrăznește să faci și să vorbești! Crede în ceea ce simți când asculți Buna Vestire și citești Biblia. Acesta este ceea ce Domnul dorește să faci. Deci, începe să vorbești cuiva despre ceea ce ai învățat, la urma urmei, împărtășind ceea ce ne-a fost dat ne face să primim mai mult. Ferește-te de fricoși, căci partea lor este moartea a doua (Apocalipsa 21: 8). Fii credincios lui Dumnezeu, care te-a chemat să fii mărturia Lui. Fără îndoială, vei crește foarte mult în viața spirituală atunci când vei îndrăzni să înfăptuiești lucrarea divină.

Indiferent cine ești, scopul tău ar trebui să fie să-i conduci la Adevăr pe cei pierduți, pentru că nu este nimic mai satisfăcător decât să te lași în slujba Celui Atotputernic. Pe lângă satisfacția faptului că ai fost responsabil pentru mântuirea veșnică a semenului tău, vei fi răsplătit de Domnul cu mai multă putere și har (Luca 6:38).

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!