Mesajul zilei

14/04/2018 - PUTEREA SEMNELOR ȘI A MINUNILOR

“ Fie prin puterea semnelor şi a minunilor, fie prin puterea Duhului Sfânt. Aşa că, de la Ierusalim şi ţările dimprejur până la Iliric, am răspândit cu prisosinţă Evanghelia lui Hristos.”

Romani 15:19

Așa cum am mai spus în alte mesaje, ceea ce diferențiază Evanghelia de religii este manifestarea puterii lui Dumnezeu prin semne și minuni. Prin Evanghelie - calea pe care a deschis-o Domnul, pentru ca omul să poată ajunge la El - justiția divină este revelată. Fără ea, nu putem face nici o lucrare a lui Dumnezeu.

Puterea minunilor lui Dumnezeu îi influențează pe toți oamenii. De fapt, chiar și celor mai experimentați oameni ai lui Dumnezeu le dau lacrimile când văd că Atotputernicul face o minune. Pentru Iisus, răspunsurile fenomenale la rugăciunea poporului sfânt sunt de asemenea lucrare a lui Dumnezeu, iar aceste minuni trebuie să fie ceva normal între cei mântuiți; până la urmă, ei au fost botezați în Duhul Sfânt pentru a face ceea ce a făcut Hristos în zilele Sale pe pământ (Ioan 14: 12a).

Virtutea Duhului Sfânt se pogoară asupra tuturor celor care, acceptându-l pe Hristos ca Domn și Mântuitor, sunt botezați cu Duhul Sfânt. Domnul Hristos a promis că această calitate divină se va pogorî asupra noastră și ne va permite să facem aceleași lucrări ca și El. Fără botez, creștinul trăiește slab; dar cu acoperământul de autoritate, fiecare fiu al lui Dumnezeu poate să îl reprezinte cu adevărat pe Iisus.

Pavel a spus că aceste lucrări divine au avut loc peste tot, oriunde a slujit. Același lucru trebuie să se întâmple și cu noi: dacă propovăduim același mesaj, suntem botezați întru același Duh Sfânt și unși cu aceeași capacitate, este de așteptat să facem aceleași minuni ca și El.

Evanghelia lui Hristos, propovăduită prin puterea Duhului Sfânt peste tot, va produce astăzi aceleași rezultate ca slujirea lui Iisus. Acum, dacă El a putut merge din oraș în oraș, purtând mesajul divin - și în toate acestea, Dumnezeu a fost cu El, confirmându-I predicile- și noi putem face același lucru. Nu ar trebui să ne așteptăm la mai puțin, căci noi suntem continuatorii lucrării Sale. El a spus că este o obligație a tuturor celor care cred să facă aceleași lucrări sau chiar mai mari decât ale Sale. Prin urmare, nu putem fi timizi sau incapabili, deoarece autoritatea divină din noi ne acordă prerogativele de a fi folosiți în același mod pentru slava Tatălui.

Nimeni nu ar trebui să îndrăznească să altereze mesajul divin; nu trebuie să fie îmbunătățit sau adaptat generației noastre, așa cum cred unii oameni. Adevărata Evanghelie, propovăduită prin puterea Duhului Sfânt, este expresia a ceea ce e mai bun de la Dumnezeu pentru om și nimic nu este mai puternic decât ea. De aceea, cititorule drag, să nu cazi în capcana inamicului, care caută să-i facă pe mulți să creadă că mesajul Domnului are nevoie de un "impuls" pentru a fi perfectat.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!