Mesajul zilei

15/04/2018 - ATITUDINI IMPORTANTE PENTRU CREȘTINI

“Vă rugăm, de asemenea, fraţilor, să mustraţi pe cei ce trăiesc în neorânduială; să îmbărbătaţi pe cei deznădăjduiţi; să sprijiniţi pe cei slabi, să fiţi răbdători cu toţi.”

1 Tesaloniceni 5:14

Cei care nu respectă o ordine trăiesc în neorânduială, și cei mai răi dintre ei sunt cei folosiți de dușman pentru a face rău Împărăției lui Dumnezeu. Dar noi, care suntem în Împărăția Domnului și Mântuitorului nostru Iisus, avem obligația de a da mărturie bună în tot ceea ce facem. Nici una dintre atitudinile noastre nu ar trebui să favorizeze pe cei care trăiesc în neorânduială - adică diavolul - deoarece Biblia spune că suntem epistola scrisă a Domnului, pe care majoritatea celor pierduți trebuie să o citească (2 Corinteni 3: 1-3). Dacă, totuși, l-am lăsa pe cel rău să ne conducă spre păcat, am da un exemplu rău și nu ne-am îndeplini sau nu ne îndeplinim misiunea, stricând ordinea stabilită de Preaînaltul.

Cei deznădăjduiți nu trebuie să fie evitați, ci mustrați cu dragoste - un sentiment care trebuie să cuprindă toate faptele noastre, pentru că numai prin ea mulți vor reuși să judece corect și vor părăsi căile rele. Doar cei care sunt fermi în îndeplinirea planului divin pot să-I facă pe plac lui Dumnezeu. De aceea, ei au o vigoare foarte mare; până la urmă, bucuria Domnului va fi tăria lor (Neemia 8: 10b). Fratele meu, întotdeauna să faci tot ce poruncește Preamăritul și vei fi bucuria Lui.

Oamenii cu puțin curaj au nevoie de rugăciunea noastră. De fapt, ei trebuie să fie consolați, căci dacă vor fi descurajați, nici măcar nu vor căuta ajutor divin și, astfel, vor deveni pradă ușoară în mâinile Satanei. Să nu permiți niciodată acest lucru în viața ta. Nu uita că, atunci când nu mai sunt lemne, focul se stinge (Proverbe 26:20a). De aceea, mergi pe muntele lui Dumnezeu și "taie lemne" pentru ca focul tău să nu se stingă. Domnul nu s-a schimbat; El face aceleași fapte în viețile celor care îndrăznesc să creadă în Cuvântul Său.

Cei slabi în credință cad deseori. Din păcate, numărul celor care nu pot rezista ispitelor a fost foarte mare. Într-adevăr, nimeni care este puternic din punct de vedere spiritual nu poate fi învins de vrăjmaș; pe de altă parte, unii se lasă să cadă în ispita de a nu fi atenți, nu se mai roagă, nu mai merg la biserică, nu mai citesc Biblia, și așa zilnic, își pierd puterea. Apoi, când își dau seama că nu mai au putere să lupte împotriva atacurilor diavolului, cad.

Completând îndrumările lui Pavel, Duhul lui Dumnezeu spune că este datoria noastră să fim răbdători cu toți (Iacov 5: 8). Aceste învățături ne sunt date pentru a face lucrarea fără condamnare. Vedeți, dușmanul folosește pe cineva pentru a ne ataca și pentru că nu suntem în comuniune cu Domnul, ne vom răzbuna - ceea ce îi poate face pe unii oameni să se îndepărteze complet de Mesajul crucii. Dacă totuși suntem răbdători și nu ne răzbunăm pentru agresiunile suferite, vom reuși, chiar dacă mai târziu, să îi admirăm pe mulți dintre aceia care ne-au rănit, pentru că după ce trec agitația și nervi, mulți dintre agresorii noștri se vor pocăi pentru ce ne-au făcut.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!