Mesajul zilei

17/04/2018 - RÂNDUIȚI SĂ PRIMIM MÂNTUIREA

“Fiindcă Dumnezeu nu ne-a rânduit la mânie, ci ca să căpătăm mântuirea, prin Domnul nostru Iisus Hristos,”

1 Tesaloniceni 5:9

Dumnezeu este Creatorul tuturor lucrurilor. El a făcut totul perfect și după voia Sa. Dar odată cu căderea omului din grădina Edenului, planul divin a fost dejucat, căci ființa umană ar fi rămas pentru întotdeauna în întuneric și în mâinile dușmanului. Cu toate acestea, dragostea Domnului a analizat situația și apoi a creat un proiect pentru a ne salva de pierzania eternă, dându-l pe singurul Său Fiu să moară în locul nostru (Ioan 3:16). Preamăritul a luat în calcul toate consecințele, prețul care urma să fie plătit și apoi iubirea Lui a învins. Astfel, l-a trimis pe Iisus să fie jertfit pe Golgota, pentru ca cei care au crezut în El să Îi accepte lucrarea și să trăiască în dragostea Lui.

Cine nu acceptă lucrarea de Răscumpărare făcută de Hristos rămâne separat de Dumnezeu și când moare este destinat iadului, să îndure mânia divină pentru toată eternitatea. De fapt, nici o persoană pierdută nu va găsi scuze în fața Domnului pentru faptul că nu l-a acceptat pe Iisus și nu s-a convertit la Evanghelie.

Pentru ca toți să fim mântuiți, Preamăritul ne trimite cu misiunea de a propovădui Buna Vestire. Astăzi, în țara noastră, nimeni nu suferă pentru a transmite Cuvântul Domnului, dar mulți dintre frații noștri din trecut au plătit cu viața pentru a îndeplini porunca divină. Cu câteva decenii în urmă, eu însumi am fost dus la secțiile de poliție, unde am auzit multe cuvinte dure - și chiar mi s-a interzis să mă întorc în unele din aceste orașe. "Crima" mea era că propovăduiam Buna Vestire.

Fiecare ființă umană a fost creată pentru a primi mântuirea - nu există persoană care să nu fie inclusă în planul mântuirii. De aceea, cei care au fost folosiți de dușman pot fi convinși de acest adevăr: este suficient ca omul să accepte pe Iisus ca Mântuitorul său, și va deveni imediat membru al Trupului lui Hristos.

Este important să observăm că avem mântuirea și binecuvântările inerente prin Hristos, niciodată din merite sau drept plată pentru o lucrare bună pe care am făcut-o. Cei care dau credit cuvintelor Sale se vor bucura pentru totdeauna de mântuirea veșnică, trăind alături de Iisus.

Fratele meu, trăiește fără să ai nevoie de ceva. Pune-ți viața în mâinile Fiului lui Dumnezeu și consacraeaz-o Lui, pentru că astfel vei putea obține tot ce îți dă mântuirea. În acest plan minunat, creat și executat de Tatăl, există un leac pentru bolile tale, o soluție la problemele tale și o acoperire pentru celelalte nevoi. Șansa ta este acum, citind acest mesaj. În acest moment, Preamăritul, care privește în inima ta, este gata să-ți dea tot ce ai sau vei avea nevoie. Folosește Numele lui Iisus pentru a mustra răul care îți provoacă suferință. Eliberează-te și fii binecuvântat!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!