Mesajul zilei

18/04/2018 - TRĂIND ALĂTURI DE DOMNUL

“Care a murit pentru noi, pentru ca, fie că veghem, fie că dormim, să trăim împreună cu El.”

1 Tesaloniceni 5:10

Am aflat deja că Iisus a murit pentru noi pentru a ne mântui de moartea veșnică, ceea ce este complet adevărat (Ioan 3:16). Dar sacrificiul Său pe cruce, dincolo de mântuire, ne oferă alte binecuvântări. Una dintre ele este aceea de a trăi împreună cu El - și adaug aici că este posibil, da, în această lume plină de pericole, ispite și rele, să fii, în fiecare zi alături de Dumnezeu. Aceasta înseamnă că vrăjmașul nu ne poate atinge sau nu ne poate îndepărta de la Calea cea dreaptă, pentru că cei care trăiesc alături de Domnul devin unul cu El și absolut nimic nu îi poate atinge.

Suntem aleșii lui Dumnezeu. Deci, trebuie să fim atenți ca inamicul să nu ne facă să credem contrariul. În orice caz, trebuie să ne amintim că El ne-a ales cu un scop înainte de facerea lumii și El va face toate eforturile necesare pentru a îndeplini această decizie. De aceea, nimeni nu poate să ridice pâră împotriva celui chemat de Dumnezeul cel veșnic ca parte a trupului Său (Romani 8:33).

Nu poți trăi ca și cum ai fi fost pierdut; până la urmă, Hristos ne-a învățat că trebuie să veghem întotdeauna (Matei 26:41). De aceea, nu îți lăsa garda jos și nu înceta să crezi în ce a spus Domnul: El a spus că trebuie să veghem și să ne rugăm ca să nu cădem în ispită. A existat vreun moment în viața ta când diavolul a venit să te ispitească? Unii, de exemplu, sunt vizitați de ispititor la culcare, când apar cele mai diverse fantezii și multe dorințe rele. Dar dacă ascultăm de Cuvântul lui Dumnezeu, nu vom avea nici o problemă cu dușmanul.

Același lucru care s-a întâmplat cu unii din discipolii lui Iisus este ceea ce trăim astăzi: dacă nu veghem, vom cădea în capcana celui rău. Dacă ți s-a întâmplat asta, amintește-ți că, și atunci când dormi, vei continua să trăiești alături de Dumnezeu. Este suficient să mărturisești dacă ai căzut în păcat, pentru că Domnul este credincios și drept ca să ne ierte (1 Ioan 1:9) și să ne curețe de orice nelegiuire.

Tot ce a făcut Iisus, până la moarte a fost pentru ca noi să putem trăi alături de El. Așa că nu risipi această ocazie de a petrece 24 de ore din zi cu Mântuitorul, șapte zile pe săptămână, respirând atmosfera divină. Cel care trăiește astfel nu este niciodată vizitat de diavol, pentru că înainte ca el să te atingă, trebuie să treacă de Cel care este foc mistuitor (Evrei 12:29). Dacă ai suferit de un rău "incurabil", dar trăiești alături de Domnul, nu te îngrijora! Începe să crezi că acest foc va distruge toate faptele rele și rămâi ferm în credința ta, rugându-te pentru asta.

Nu risipi grija lui Iisus pentru tine, pentru că El te-a inclus în moartea Sa și a suferit toate relele tale pentru a-ți oferi libertatea pe care o au fiii lui Dumnezeu. Trăiește libertatea sfințeniei, precum și celelalte binecuvântări ale mântuirii!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

           

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!