Mesajul zilei

19/04/2018 - ASCULTĂ CU ATENȚIE

“De aceea, cu atât mai mult, trebuie să ne ţinem de lucrurile pe care le-am auzit, ca să nu fim depărtaţi de ele.”

Evrei 2:1

În întreg Cuvântul lui Dumnezeu există secrete pe care trebuie să le cunoaștem. Ori de câte ori ascultăm predica Evangheliei sau citim Biblia trebuie să fim atenți la ceea ce Domnul are să ne spună. Cunoștințele împărtășite de Duhul Sfânt nu trebuie niciodată să fie irosite, deoarece în ele există puterea necesară pentru a face ceea ce ne este predicat. În acest mesaj, Preamăritul îți va dezvălui câteva dintre secretele Sale, care îți vor fi foarte utile în viață.

Forțele întunericului încearcă, în orice moment, să te lepede de credință sau să te îndepărteze de la Calea cea dreaptă, pentru că știe că mergi pe calea arătată de Domnul și vei deveni distrugător al fortărețelor, cineva periculos pentru cel rău.

Observație: Trebuie să tratăm Scripturile cu mai mult interes și să fim mai atenți la ceea ce am auzit deja. Dumnezeu nu vorbește întâmplător și nu ne pune să învățăm ceva care nu este necesar pentru creșterea și protecția noastră. Cel Atotputernic ne păzește și ne binecuvântează prin credință, prin atitudinea noastre în rugăciune și în conformitate cu ceea ce învață Cuvântul Său.

 Tot ce ai auzit de la Dumnezeu are puterea de înfăptui ce ți s-a propovăduit. Apoi, în vremuri de criză, nu este nevoie să disperi pentru a auzi îndrumarea Domnului, pentru că El lucrează anticipat. Amintește-ți ce ai învățat din culte sau din Biblie, Duhul Domnului se va pogorî asupra ta, îți va reînvia credința și ți-o va aduce înapoi pe brațe. Astfel, vei putea înțelege ce ți-a fost revelat.         

Când Biblia spune că este obligația noastră să fim atenți la ceea ce am auzit deja, Domnul ne arată cu alte cuvinte că inamicul va încerca să ne îndemne să trecem peste revelație. Dar darurile divine sunt irevocabile; prin urmare, noi credem pur și simplu că ceea ce ne-a vorbit Atotputernicul este adevărat, și al Său Cuvânt va intra în acțiune.

Greșeala multor oameni este că se abat de la Calea Domnului. Cel care face acest lucru și apoi îl cheamă pe Dumnezeu, pentru ca El să îi vorbească din nou, încă nu a învățat că nu ne va lua darul pe care ni l-a dat. Este suficient să ne pocăim de răul făcut pentru viața noastră și planul divin, să ne amintim ce ni s-a spus și să primim binecuvântarea.

Ai grijă, căci, într-o bună zi, vom da socoteală pentru tot ce ne-a fost dat. De fapt, va trebui să aducem profitul pentru talentele încredințate, iar oricine nu este capabil să facă acest lucru va avea un sfârșit trist (Luca 19: 11-27). De aceea, fii ceea ce te-a chemat Domnul să fii!

 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!