Mesajul zilei

21/04/2018 - SECRETUL CONSTĂ ÎN MAREA MÂNTUIRE

“Cum vom scăpa noi, dacă stăm nepăsători faţă de o mântuire aşa de mare, care, după ce a fost vestită întâi de Domnul, ne-a fost adeverită de cei ce au auzit-o”

Evrei 2.3

 

          Foarte diferită de realitatea fizică este cea spirituală, căci în aceasta nu există nici o înșelăciune sau iluzie - atâta timp cât ne punem credința în Isus, crezând în Cuvântul Său și ascultându-L. Nu putem căuta religii create de om, deoarece, în afară de Hristos, nu există altă cale pentru ca omenirea să fie eliberată de condamnarea eternă.

            Există o împărțire precisă între bine și rău: pentru a nu mai fi păcătoși și a ajunge la mântuire, Tatăl ceresc ar trebui să plătească un preț ridicat, dându-L pe Fiul Său să moară în locul nostru (Ioan 3:16). Fără această plată foarte mare, care a costat suferința și moartea lui Isus, nu am putea fi răscumpărați de la cădere și condamnare veșnică. Atunci nu am fi niciodată eliberați de ispite și de toate celelalte rele.

            În afara Evangheliei nu există mântuire, așa că trebuie să credem în Veștile Bune pentru ca puterea divină să ne elibereze. A acționa în acest fel este mai mult decât consimțământul mental; este de a decide din inimă - ceea ce face toată diferența. Cel care se joacă cu păcatul nu știe cât de aproape este abisul. De fapt, mulți oameni se înșală dacă cred că pot rămâne în această stare și că, în viitor, va exista o modalitate de a se salva. Acum, Dumnezeu este prea serios să lase pe cineva fără hainele mântuirii să rămână în Rai.

            Nimeni nu va fi, de asemenea, mântuit pentru îndeplinirea practicilor religioase. Isus, apropo, a fost primul care ne-a spus să credem în Evanghelie (Marcu 1:15). Oricine, însă, disprețuiește acest dar gratuit pe care-l oferă Cerurile, nu va gusta din binecuvântata lucrare de mântuire - nici în această viață și mai puțin în veșnicie. Singura certitudine pe care o avem este să credem în Cel care nu a mințit niciodată (Numeri 23:19). Cei care cred că nu vor avea niciodată parte de neplăcerea de a fi așezați la stânga lui Isus în Ziua cea mare. Cei care nu ascultă Cuvântul Domnului vor auzi sentința cea mai dură: vor fi porunciți să se îndrepte spre lacul de foc care va arde pentru totdeauna cu focul și pucioasă (Matei 25: 31-46).

            După moartea lui Hristos, ucenicii Lui au mers pretutindeni predicând Mesajul pe care lumea avea nevoie să-l audă. Succesul pe care l-au atins în îndeplinirea poruncii Maestrului confirmă angajamentul Domnului de a salva pe toți cei care vin la El prin Fiul Său.

            Poate că ai căzut în păcat și de aceea te simți înstrăinat de Dumnezeu, dar dacă îți mărturisești acum greșeala și te pocăiești, El este credincios să te ierte (1 Ioan 1:9). Succesul tău în credință te va face să te bucuri de binecuvântările care au fost cumpărate de Isus pentru tine. Mulți, văzând victoria lor asupra răului, vor crede în Mesajul Crucii. Încearcă astfel să fii un biruitor în Evanghelie, deoarece nu numai că va bucura inima Domnului, ci va ajuta și pe mulți să găsească calea spre fericirea veșnică.

           

           

 

           

            Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!