Mesajul zilei

24/04/2018 - DOMNUL DREPT MOȘTENIRE, PAHAR ȘI SPRIJIN

“Domnul este partea mea de moştenire şi paharul meu, Tu îmi îndrepţi sorţul meu.”

Psalmi 16.5

Prejudiciul suferit prin păcatul lui Adam a fost uriaș. În afară de a duce pe umeri cea mai mare consecință a neascultării - pierzania veșnică - am pierdut autoritatea care ne-a fost dată. Din acest motiv, Satana a ajuns să ne înrobească, și tot felul de suferințele s-au abătut asupra rasei umane. Cu toate acestea, planul divin de răscumpărare a fost perfect, pentru că nu numai că a oferit mântuirea sufletului nostru, dar a și împiedicat dușmanului să ne asuprească în timpul călătoriei noastre pe Pământ.

            În moartea lui Isus, am fost scoși din mizerie și suferință. Acum, prin participarea la Împărăția lui Dumnezeu, primim înapoi tot ce a fost pierdut odată cu căderea omului. Cu alte cuvinte, avem o moștenire care ne va face bogați, puternici și de succes în tot ce întreprindem. De fapt, suntem proslăviți împreună cu Isus (Romani 8:17). Aceasta nu înseamnă că vom împărți moștenirea în bucăți, dar, ca și copii adoptați, vom avea parte de lucrurile la care Hristos a avut parte ca Fiul născut.

            Bucurați-vă, copii ai lui Dumnezeu, căci avem o moștenire care ne așteaptă. Cei care îndrăznesc să creadă ce anunță Scripturile vor trăi cu siguranță mai bine decât cei care nu cred în revelație. Isus a învățat că diferența este în a crede, afirmând că oricine crede va vedea slava lui Dumnezeu (Ioan 11:40).

            Cel mai bun lucru este că Domnul Însuși să se pună ca o parte a acestei moșteniri, pentru că este în El că ne vom realiza pe noi înșine, vom obține satisfacerea nevoilor noastre și vom înainta pentru a cuceri ceea ce ne aparține. El fiind partea noastră echitabilă, nu vom fi niciodată dezamăgiți. Dimpotrivă, viața noastră se va dezvolta în toate laturile, iar inamicul nu ne va mai jefui niciodată. Acum, ceea ce avem ca moștenire este în Atotputernicul, care este partea noastră.

            El este Paharul nostru. În El, otravă nu va intra niciodată și nici altceva care ne provoacă orice fel de rău. Nu trebuie să bem nimic din ceea ce vine de la om pentru a face lucrarea lui Dumnezeu, nici ce vine de la diferitele religii pentru a obține un pic de succes sau pace. Paharul nostru este Dumnezeu Însuși, care nu ne va amăgi niciodată. El are izvorul apei vieții (Apocalipsa 21:6), vinul care se purifică și Duhul care întărește.

            În afară de tot ceea ce Dumnezeu este pentru noi, El declară că este Susținătorul sorțului nostru. Vrăjmașul nu va putea niciodată să micșoreze ceea ce a fost făcut în favoarea noastră, căci ar trebui să treacă peste Domnul, care este un foc mistuitor (Evrei 12:29). Sorțul nostru este asigurat, a fost scris în sângele lui Isus și, prin urmare, nu trebuie să ne temem sau să ne considerăm incapabili pentru munca pe care trebuie să o facem. Indiferent de ce ar fi, asigură-te că ai încredere că drumul ta va fi întotdeauna al luminii și succesului, căci Dumnezeu este Cel care te sprijină.

 

 

            Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!