Mesajul zilei

26/04/2018 - MOȘIA LUI DUMNEZEU

O moştenire plăcută mi-a căzut la sorţi, o frumoasă moşie mi-a fost dată.

Psalmi 16.6

Nu este bine să te plângi de lucrurile primite de la Dumnezeu. Poate că nu ai înțeles Cuvântul lui Dumnezeu. Așadar, în loc să te plângi, ar trebui să i te rogi pentru ca El să-ți dea înțelegere. Asta pentru că vrăjmașul va încerca să te facă să faci precum Eva, care nu a crezut că Domnul spusese adevărul, atunci când i-a interzis ei și soțului ei să mănânce din fructul interzis.

            Israelieni îl iritaseră pe Domn pentru că s-au plâns de hrana pe care El le-o dăruise în deșert. El trimisese mana, pentru că știa că în acele condiții precare în care se afla poporul Său, aceasta era alimentul ideal. Același lucru Îl face și pentru noi, iar a micșora înțelepciunea Sa îi va face pe mulți să fie descalificați pentru lucrarea Lui.

            Nu contează misiunea pe care Domnul ți-a dat-o, nu mormăi. În zilele noastre, diverse persoane trăiesc plângându-se de ce li se întâmplă din cauza îndeplinirii chemării Domnului. Acești vociferatori moderni ar trebui să studieze ce s-a întâmplat cu fiii lui Israel, cărora nici lor nu le-au plăcut unele decizii divine. Într-adevăr, Dumnezeu vede în față, știe totul, și de aceea, de multe ori, nu-și lasă un fiu să se însoare cu cine acesta judeca a fi persoana ideală pentru a împărți viața. Domnul știe, inclusiv, cum vor fi roadele acestei căsnicii. Toate faptele Tatălui sunt bune.

            Alt lucru important este să observăm că Cel Preaînalt este drept cu toți. El dorește ce-i mai bun pentru făpturile Sale, și în special, pentru fiii Săi. Cel mai bine și cu bun simț este să nu ridici niciodată împotriva deciziilor lui Dumnezeu, ci, cu umilitate și mulțumire, să le primești ca niște daruri minunate.

Fratele meu, Domnul fost Cel care ți-a dar moștenirea. Pentru că te iubește și îți cunoaște capacitățile - pe care, altminteri, tot Dumnezeu ți le-a dat, el a făcut ca sorții să-ți cadă bine. Într-o altă versiune a Bibliei (NTLH), această primă parte a Psalmului 16:6 este tradusă după cum urmează: Cât de plăcute sunt binecuvântările pe care mi le dai! De fapt, tot ceea ce face Dumnezeu are un scop, chiar și deșertul prin care treci. Acesta este motivul pentru care El a determinat partea ce îți aparține cu privire la ceea ce poți suporta sau de care te poți bucura. Deci, fi întotdeauna recunoscător.

Crede că soarta pe care a trasat-o în legătură cu moștenirea ta îți va cade plăcut. Acum, nu cerși moștenirea oricărei altei persoane, dar ai încredere în faptul că planul Său pentru tine a fost făcut din cauza iubirii Sale pentru viața ta. Oricine murmură sau mormăie din cauza a ceea ce îi este dat sau se întâmplă nu se bucură de lucrurile bune pe care i le-a predestinat Tatăl.

Moștenirea ta, care este frumoasă în toate sensurile, a fost planificată de cel mai mare Arhitect al tuturor timpurilor. Așadar laudă-L pe Dumnezeu și vezi cât de mult ai fost iubit.

 

            Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!