Mesajul zilei

28/04/2018 - AJUTĂ-I PE CEI AFLAȚI LA NEVOIE

“Ferice de cel ce îngrijeşte de cel sărac! Căci în ziua nenorocirii Domnul îl izbăveşte; Domnul îl păzeşte şi-l ţine în viaţă. El este fericit pe pământ, şi nu-l laşi la bunul plac al vrăjmaşilor lui.”

Psalmi 41.1,2

Există oameni care, deși bogați, celebri și de succes, sunt săraci din punct de vedere spiritual. Știm că cei care trăiesc în sărăcie materială au nevoie de ajutor, dar și cei care, deși trăiesc în abundență, nu au înțelegere spirituală, ar trebui să fie sprijiniți. Într-adevăr, prin traducerea corectă, aceștia trebuie să fie bine întâmpinați de noi.

În acest pasaj, Biblia afirmă că cel care oferă ajutor acestor săraci va fi izbăvit, dar puțini creștini acționează în acest fel. De fapt, ei văd de obicei pe cineva în păcat și, fără a-L întreba pe Domnul ceea ce ar trebui să spună, fac același lucru ca și cei pierduți. Acum, diavolul conduce mulți oameni la droguri, jaf și prostituție, dar îi și încurajează pe copiii lui Dumnezeu să-i judece și să-i condamne pe fiecare dintre aceștia. Cuvântul Domnului, totuși, declară că ar trebui să facem din ei obiecte ale rugăciunii noastre. De aceea, să ne dedicăm timpul - chiar și în timpul postului, dacă este necesar - pentru a-i aducem la eliberare.

Cei care îi întâmpină pe cei nevoiași vor avea parte fără îndoială de favoarea divină. De fapt, Dumnezeu nu va uita niciodată să răsplătească pe cei care oferă, cu dragoste, chiar și un pahar de apă rece (Matei 10:42) - puțin din Cuvântul care îngheață păcatul și răcește sufletul celor care se află sub o influență a iadului.

Creștinul exclusivist și egocentric nu va avea eliberare divină. Deja robul lui Dumnezeu, care-i întâmpină în inimă sa pe cei pierduți, chiar și trecând prin situații de angoasă, va primi eliberarea Domnului în acele momente grele. Cel Preaînalt făgăduiește că aceia care Îl ascultă vor fi ținuți în viață, dând timp pentru a sprijini pe cei care s-au abătut și ajutându-i să se întoarcă pe Calea Vieții. Unii dintre aceștia pierd bucuria mântuirii; alții nu înțeleg de ce, la începutul vieții spirituale, totul era frumos, funcțional și productiv, dar acum nu mai simt prezența divină.

Nu numai pentru lumea viitoare, ci și pentru această viață materială, este rezervată binecuvântarea pentru cei care păstrează porunca de a vizita prizonierii și de a-i elibera, de a-i vizita pe cei bolnavi și de a-i vindeca; de a hrăni pe cei flămânzi și de a elibera pe toți cei asupriți. Prin urmare, fratele meu, deși cei nevoiași au făcut ceva care să le poată livra voinței vrăjmașului, acest lucru nu se va întâmpla, căci dreptatea ta în numele lor îi va face să fie cruțați!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

     R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!