Mesajul zilei

01/05/2018 - DIFERENȚA

“Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.”

Ioan 10.10

Hristos afirmă un fapt la care trebuie să fim atenți: diavolul a venit să-i amăgească pe primii noștri părinți - și a reușit! Astăzi continuă să vină înspre noi, dar numai să ne fure, ucide și distruge. În schimb, Isus a venit să ne dea viață din belșug.

            Percepe diferența timpului verbal folosit de Maestru: El a afirmat că Satana vine. Timpul este în prezent, ceea ce indică faptul că diavolul practică această acțiune – de a veni - în aceeași perioadă în care se spune acest cuvânt. Pe de altă parte, Domnul a spus: am venit, folosind verbul la trecut. Aceasta ne arată că Mântuitorul nu trebuie să vină întotdeauna la noi pentru ca noi să fim binecuvântați pentru că lucrarea a fost deja făcută. Acum, îndeajuns să credem în ceea ce El a făcut, ca să putem primi victoria.

            Isus a spus că diavolul este un hoț. De fapt, Satana - care are întotdeauna scopuri rele - nu a obținut prin mijloace legale puterea pe care Dumnezeu a dat-o oamenilor ca fiind cea mai înaltă autoritate de aici pe Pământ, ci a mințit și, astfel, a furat acea poziție de la omenire. Diavolul, de exemplu, face ca o persoană care este deja într-o relație să fie sedusă de cineva atrăgător, fără să-și dea seama că aceasta este o laț al inamicului care încearcă să o distrugă. Apoi, ca boul ce se duce la măcelărie, ea urmează "soarta" ei și, când vede, este deja în ghearele adversarului (Proverbe 7.21,22).

            Totuși, partea bună a versetului lui Ioan este revelația că Isus a venit pentru a ne da viață - ceea ce se traduce în sfințenie, puritate, onestitate și celelalte atribute pe care trebuie să le aibă fiecare, fără de care nu vor putea intra în Ceruri . Hristos a venit să ne dea, printre multe binecuvântări, eliberarea de pasiune interzisă, care pare a fi bună, dar va duce la suferința nu numai a celor care sunt implicați în ea, ci și a familiilor lor. Reputația nepătată a unei persoane este una dintre cele mai mari moșteniri de care ea se poate bucura și le lasă alor săi.

            Biblia afirmă că, în afară față de stăpânirea peste păsările cerului (Genesa 1:26), care în parabola semănătorului sunt identificate cu demonii (Luca 8:4-5), omul ar avea și stăpânire peste peștii mării (ființele care acționează în Împărăția lui Dumnezeu, îngerii) și peste toate târâtoarele (viața microscopică, care, venind în contact cu trupul nostru, ne provoacă un rău groaznic). Omul ar determina și acestea ar face lucrarea, dar omenirea a pierdut toate astea prin căderea lui Adam. Cu toate acestea, Cuvântul lui Dumnezeu nu a fost anulat; la urma urmei, odată cu venirea lui Isus, putem recăpăta autoritatea care ne-a fost dată demult.

            Detaliul important este că viața noastră ar trebui să fie abundentă. Prin urmare, fratele meu, nu te gândi la lipsă sau la examinarea circumstanțelor și crede că nu vei reuși să fi biruitor. În momentul de față, intră în prezența lui Dumnezeu în Numele lui Isus și cere-ți dreptul la exercitarea deplină a puterii divine. Oricine ești, nu accepta înfrângerea. Lucrarea a fost completă, iar Cuvântul Domnului spune că nu va exista nicio limitare a acțiunii tale după ce ai fost iluminat de Scripturi.

 

           

           

            Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!