Mesajul zilei

03/05/2018 - CUM SĂ SCAPI DE VRĂJMAȘ

”Vrăjmaşii mei dau înapoi în ziua când Te strig: ştiu că Dumnezeu este de partea mea”

Psalmi 56.9

 

            Deseori, nu luăm hotărârile importante și, de aceea, suntem loviți de vrăjmaș. Ori, Dumnezeu este totdeauna gata de a ne veni în ajutor; de fapt, El nu trebuie niciodată să Se pregătească pentru nicio bătălie. Cel Preaînalt ne cunoaște toți pașii și, știind cu exactitudine calea pe care o urmăm, vede cu întristare când trăim în păcat. Însă, când auzim Cuvântul Domnului și începem să ne purtăm drept, inima Tatălui nostru se bucură și, astfel, suntem izbăviți de tot ceea ce ne apasă.

            Când îți deschizi inima și strigi pe Cel Preaînalt, El te aude. Nu are rost să tot stai repetând cuvintele pentru ca, în mod miraculos, Tatăl din ceruri să te ajute. El vrea ceea ce este mai bun pentru copiii Săi și în toate cele trebuie să I te supui. Voia lui Dumnezeu este ca tu să hotărăști să fii biruitor, izbăvindu-te de toate rele ce te înconjoară – cum ar fi, de exemplu, bolile, problemele financiare sau ispitele.

            Ceea ce Domnul a scris în Cuvântul Său este voia Sa, pe care El o va împlini negreșit. De fapt, când luăm hotărârea și strigăm după binecuvântarea pe care Scripturile ne-o făgăduiesc, Dumnezeu confirmă Cuvântul Său, dar tu ești cel care trebuie să strigi la El, să nimicești vrăjmașul și să-ți folosești credința pentru a scoate din viața ta și din tot ceea ce îți aparține forțele gheenei ce te fac să suferi. Cere ceea ce Biblia spune că-ți aparține și vei vedea că nu există niciun impediment pentru ca puterea sfântă să lucreze spre binele tău. Vrăjmașii vor da mereu înapoi când robii Domnului își vor exercita drepturile.

            Prin mijlocirea învățămintelor sfinte, vom primi binecuvântările cerești. Astfel, dacă le căutăm în Biblie, vom dovedi că Cel Preaînalt este cu noi, căci El nu poate fi alături de cel care nesocotește sfaturile Sale. Ca Tată, El dorește bunăstarea fiilor Săi, dar aceștia trebuie să facă partea ce le revine.

            Un lucru este cert: Dumnezeu nu este împreună cu cel care nu-și deschide inima Cuvântului Său. El poate veni în ajutorul numai celui care se încrede în spusele Scripturilor. Așadar, fii un om de neclintit în ceea ce Domnul te învață și vezi ceea ce El este capabil de a realiza spre binele tău. Făcându-ți partea, El o va face pe a Sa.

            Nu pierde prilejul de a primi binecuvântarea cea sfântă. În acest moment, du-te înaintea Domnului cu credință și cere ceea ce El spune că îți aparține. Fratele meu, cine doarme pe picioare nu poate fi salvat! De aceea, este nevoie să iei o hotărâre. Nu există nimic – nici chiar gheena – care să se poată pună de-a curmezișul celui care trăiește potrivit credinței în Numele lui Isus. Acum ți-a venit ceasul de a-ți însuși tot ceea ce îți aparține, căci tu poți face diferența!      

                                  

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!