Mesajul zilei

04/05/2018 - LA NECAZ, CERE AJUTORUL SFÂNT

”Dă-ne ajutor, ca să scăpăm din necaz! Căci ajutorul omului este zadarnic”

Psalmi 60.11

Practicanții Cuvântului Domnului – cei care umblă în credință – au la îndemână cel mai bun ajutor din lume: pe însuși Dumnezeu. Nu există nimic care să poată fi comparat cu Cel Atotputernic, Dumnezeu cel Nebiruit, ce sălășluiește atât în înaltul cerurilor sfinte, cât și în viața celui ce înfăptuiește voia Sa.

            Dumnezeu se află la dispoziția celor care ascultă de Adevărul veșnic și se poartă cu credincioșenie. El este credincios și drept ca să împlinească tot ceea ce a făgăduit (1Ioan 1.9), însă, pentru asta, este nevoie să te duci înaintea Lui și să-ți faci cererea, căci cel ce nu cere nu capătă; cel ce nu caută nu găsește; și, cel ce nu bate, nu i se va deschide (Matei 7.7,8; Luca 11.9,10).

Domnul vine în ajutorul tuturor celor ce I-l cer, însă trebuie să fim preciși – așa cum a făcut orbul Bartimeu, care a strigat la Dumnezeu ca să aibă milă de el. Învățătorul a poruncit să fie găsit, dar nu a fost acest lucru ce i-a adus acestui infirm lecuirea atât de dorită; fiind întrebat care îi este dorința, a spus, în mod obiectiv, că ar dori să poată deschide ochii; atunci, i s-a făcut vrerea. Prin mijlocirea acestei istorisiri, învățăm că nu este de ajuns să ai credință, ci trebuie să fim preciși când cerem ceva!

            De ce oare să continui în a trăi preocupat, de există făgăduința de izbăvire a Domnului? Psalmistul s-a rugat cerând ajutor la necaz. Dacă s-ar fi mărginit doar la faptul de a ”slăvi” pe Dumnezeu sau de a fi implorat ajutor, probabil că nu ar fi fost auzit. Când suntem în nevoi, trebuie să ne deschidem gura și să cerem să primim milostenia cea sfântă. Trebuie să spunem Domnului că ajutorul omului este zadarnic, iar cel al lui Dumnezeu de neclintit și infailibil.

Ajutorul omului poate părea eficace, dar nu are puterea de a birui nici pe cel mai mic dintre demonii. De fapt, mulți cărturari ai religiilor spun cuvinte frumoase, dar care nu sunt de ajuns pentru cine este atacat de forțele întunericului. Ajutorul ce vine prin mijlocirea Cuvântului lui Dumnezeu are în el însuși toată autoritatea sfântă și de aceea poate să-l ducă pe om la adevărata izbăvire.

Odată cu căderea lui Adam, am rămas lipsiți de putere pentru a ne realiza lucrările; în consecință, tot ceea ce facem este în zadar. Numai când suntem în legătură cu Scriptura și ne purtăm după cum ne învață îndeplinim condițiile de a veni în ajutorul cuiva, cât și de a ne slobozi de sub atacurile cele rele. Poate părea ceva simplu, dar orice lucru strâmb trebuie combătut cu credință și hotărâre, căci acesta poate fi începutul unei mari lucrări a diavolului.

Cine nu se poartă după cum Biblia arată pierde mult timp și energie – rezultatul fiind o nemulțumire generală. Creștinii ce nu devin biruitori aduc o proastă mărturie a Evangheliei; până la urmă, rudele, prietenii și alte persoane nu-ți vor da crezare cuvintelor tale când vei vorbi despre Isus. Chiar putem obține câte un succes vorbind despre dragostea lui Dumnezeu, însă vom avea o izbândă mult mai mare profitând de viața îmbelșugată pe care El o are să ne-o dea (Ioan 10.10).                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

                        .

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!