Mesajul zilei

06/05/2018 - Numele Domnului este un turn tare

”Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el şi stă la adăpost”

Proverbele 18.10

Pentru a ocroti poporul Său de atacurile cele rele, Dumnezeu a creat o Cetate duhovnicească, ce se află la îndemâna celui care vrea să-și găsească adăpost în ea. Câtă vreme suntem pe pământ, vom fi, fără îndoială, ispitiți de cel rău, căci această ființă înșelătoare nu a fost încă scoasă din circulație. Așadar, trebuie să încercăm să ne adăpostim în acest loc de siguranță maximă creat de Cel Preaînalt, căci, altfel, vom fi atinși de săgețile pe care vrăjmașul le trage asupra noastră.

            Este bine să încercăm să cunoaștem mai multe despre Numele lui Isus, ce ne este Turnul tare; până la urmă, cine se salvează în el nu va fi niciodată atins de atacurile lui Satana. A se adăposti în acest turn înseamnă să-ți pui credința în acest Nume ce este mai presus de orice nume, având siguranța că porunca ta nu va da greș. Cine crede în Mântuitor și este atacat de vrăjmaș, trebuie să rabde, folosindu-se de acest Nume puternic pentru a nimici diavolul și, în același timp, să rămână de neclintit, încrezător în faptul că nu va fi înfrânt.

            Știm că, după cum spune Biblia, drept este cel care își găsește sprijin în Cuvântul lui Dumnezeu și, cu credință și hotărâre, acceptă ceea ce El îl învață. De fapt, acest om nu umblă de unul singur, ci aleargă spre Turnul cel tare. Dacă, atunci când ești atacat de Satana, nu dai fuga să înfrunți răul – găsind refugiu în Numele Domnului – atunci, tu nu ești drept. Ori, Biblia spune că trebuie să ne împotrivim diavolului (Iacob 4.7), iar cine nu o face nesocotește sfatul cel sfânt și de aceea nu poate primi calificativul de om drept.

            Prin încercarea la care suntem supuși putem vedea cine este sau nu în Domnul. Cel care nu urmează poruncile lui Dumnezeu acționează lent sau chiar nici nu se gândește la ceea ce Cuvântul spune. Unii își aduc aminte de Cuvânt, dar, pe cât de incredibil poate părea, nu-și dau silința de a se împotrivi răului sau să caute pe Cel Preaînalt prin rugăciune, pentru a primi călăuzirea cea sfântă. Toți cei care slujesc Tatălui ceresc trebuie să-și aducă aminte că sunt robi – cărora nu le este dată niciodată puterea de a alege ce să facă, ci să se supună.

            Cine este practicant al Cuvântului lui Dumnezeu este diferit de cel care se poartă cu nesocotință, căci dă Domnului atenția cuvenită, rugându-se și căutând îndrumarea Sa. Astfel, când vrăjmașul încearcă să-l atace, el este deja gata pentru a-și asuma locul în Hristos și a ieși biruitor. De aceea, prințul întunericului și demonii săi nu reușesc să se atingă de el, căci cel drept este adăpostit într-un turn înalt de scăpare (Psalmi 59.16).  

            Situația celui care nu păzește poruncile sfinte este incomodă și slăbită: chiar de trăiește rugându-se, cerând ocrotire, toate relele îl ajung și îl fac să sufere. Unii oameni ajung chiar să spună că nu înțeleg de ce Dumnezeu nu-i ajută și nu-i binecuvântează. Însă ei trăiesc în afara binecuvântărilor și, de aceea, nu văd cât de mult rău fac propriei familii, prietenilor și lor înșiși.

Rugăciunea mea este ca, zi de zi, să păzești poruncile sfinte și să-ți găsești loc de adăpost în Turnul cel tare!

           

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!