Mesajul zilei

14/05/2018 - ADEVĂRURI FUNDAMENTALE

”Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea aşa cum este”

1 Ioan 3.2

Trebuie să observăm când Scriptura vorbește despre un timp viitor sau prezent. În acest verset, Ea se ocupă de momentul în care trăim și de ceea ce ni se poate întâmpla aici. Sunt, însă, prilejuri în care Biblia relatează despre ceea ce ni se va întâmpla în viitor, înainte de răpirea bisericii, și, în altele, despre lucrurile prin care vom trece după venirea Domnului Isus.

            Primul adevăr ce reiese din acest fragmente biblic este că potrivit Cuvântului Domnului se spune: acum – și nu după moarte – suntem fiii lui Dumnezeu. Așadar, prin această capacitate, avem drepturi și puteri la dispoziția noastră, și de care trebuie să ne folosim. Avocații, de exemplu, știu că, potrivit legii noastre, cine nu are niciun interes să știe care îi sunt drepturile și – chiar cunoscându-le – de încetează de a le revendica nu va fi salvat. Cu credința este la fel: cine doarme nu va primi ajutorul Domnului.

            Contează câtuși de puțin cine ești sau suferința prin care treci; de vrei să te izbăvești de neliniște, trebuie să înveți ceea ce ți-a fost dat în Hristos și să faci rugăciunea credinței. Sunt mult mai multe lucruri ce ne așteaptă întru veșnicie decât ne putem închipui. De fapt, când ajungem în Cer, vom fi surprinși de ceea ce ne-a fost prevăzut.

            Cel de-al doilea adevăr este că, în Slava veșnică, vom cunoaște pe Domnul nostru după cum de El suntem cunoscuți (1 Corinteni 13.12). Fiind făcuți fii ai Celui Preaînalt, întru toată veșnicia, moștenirea ce ne este rezervată nu va ajunge niciodată la sfârșit, căci vom pune stăpânire pe Împărăția lui Dumnezeu.

            Într-o bună zi, Domnul va veni să ne caute și vom rămâne cu El pe vecie (1 Tesaloniceni 4.17). Când El va face asta, toate lacrimile noastre vor înceta de a mai curge, toate slăbiciunile noastre vor fi îndepărtate și vom fi acoperiți de nemurire. Hristos ne va duce în Împărăția Sa cea veșnică, unde cel rău nu va putea ajunge niciodată. Vom fi totdeauna cu Domnul și nu vom mai avea amintiri despre întâmplările pământești. Însă, atenție, să nu pierzi această mare binecuvântare pregătită pentru toți cei care au credință în Isus!

            Una dintre cele mai mari revelații care ne așteaptă întru veșnicie este că vom fi făcuți după asemănarea Fiului lui Dumnezeu – și slava acestui lucru este că nu vom pierde niciodată această condiție. Acolo, în ceruri, nu va fi niciun demon pentru a ne ispiti, și nimeni care să fie pus de vrăjmaș pentru a ne face rău. Cerul este un loc desăvârșit, unde voia cea sfântă va fi realizată și respectată pentru totdeauna.

            Vom vedea pe Isus așa cum El este. Ce zi minunată nu va fi aceea în care vom cunoaște pe Mielul lui Dumnezeu, ce a murit în locul nostru și a înviat pentru izbăvirea noastră! În viața veșnică, nu vor fi taine și nici nu vom fi considerați inferiori, ci vom fi acoperiți de slava cerească. Cu toate acestea, dragă cititorule, fii gata să te lipsești de orice, dar să nu pierzi prilejul de a trăi veșnic cu Hristos în Cerul lui Dumnezeu!  

 

            În Hristos, cu dragoste,

           

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!