Mesajul zilei

24/05/2018 - LUCRÂND CU MULTĂ ÎNDRĂZNEALĂ

”Fiindcă avem dar o astfel de nădejde, noi lucrăm cu multă îndrăzneală”

2 Corinteni 3.12

De nu-ți cunoști drepturile, nu vei avea îndrăzneala de a le cere. Cuvântul lui Dumnezeu ne vorbește despre multe lucruri pe care Domnul Isus le-a făcut pentru toți cei care ce-și pun credința în El. Ceea ce Hristos, prin moartea Sa, a realizat pentru tine reprezintă drepturile pe care le ai în El. Aflând că un lucru îți aparține, nu mai trebuie să-l ceri, ci, da, să ți-l însușești. Vindecarea sfântă, iertarea păcatelor, pacea, belșugul și celelalte binecuvântări despre tot ce ține de viață și evlavie ne-au fost deja dăruite (2 Petru 1.3) și, de aceea, nu mai este nevoie să strigăm la Dumnezeu ca El să ne dea moștenirea Sa.

            Apostolul Pavel spune în versetul pe care-l studiem că, având în noi această nădejde – asemenea revelație – este nevoie doar să te folosești de multă îndrăzneală când vorbești. Cine nu mărturisește ceea ce Isus a realizat sau nu-și asumă Cuvântul lui Dumnezeu, se poartă ca un nesocotit. A lăsa ca viața să se scurgă în felul în care diavolul vrea face ca omul să nu se bucure de binecuvântările ce i-au fost hărăzite. La ce bun să fii membru al unei biserici bune, să trăiești rugându-te sau postind pentru a primi izbăvirea, dacă nu crezi în ceea ce Cuvântul revelează? Dumnezeu nu ar înceta niciodată să nu-Și îndeplinească spusele sau făgăduințele.

            Vezi că sfatul este de a avea multă îndrăzneală. Fii atent la faptul că nu este vorba de a fi doar îndrăzneț, ci foarte îndrăzneț. Așadar, fii extrem de îndrăzneț când vorbești despre lucrurile pe care Dumnezeu cel veșnic ți le-a făcut, iar viața îți va fi cu totul diferită. A te supune la ceea ce Scriptura poruncește va face ca problemele tale să dispară. Biblia aduce mărturie în ceea ce te privește, așa cum aduce mărturie despre Isus. Diferența este că El credea în relatările din paginile sfinte, în timp ce tu nici nu crezi totdeauna în ele. Cu toate acestea, pentru a realiza aceeași misiune, Dumnezeu ți-a dat deja toate uneltele necesare; apoi, taina este de a te folosi de multă îndrăzneală când vorbești.    

            Este clar că o anumită doză de prudență și bun simț fac mult bine. Iosua, de exmplu, a poruncit ca soarele să se oprească asupra Gabaonului, iar luna asupra văii Aialonului, în fața întregului Israel (Iosua 10.12). El nu a născocit această poruncă, ci, după ce s-a rugat, a simțit că trebuia să se poarte așa. Este adevărat că Dumnezeu îi călăuzește pe robii Săi, dar slăbănogii care au așteptat ca Domnul să-i ieie în brațe și să-i facă să meargă vor continua să rămână în scaunul cu rotile, ca și cei care se roagă pentru a se îmbogăți și nu ies la luptă pentru a-și câștiga pâinea cinstit, nereușind niciodată atât de visata îmbogățire.

            Nu mai aștepta nici măcar un minut, nici măcar o secundă pentru a-ți însuși, cu îndrăzneală, ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu a revelat deja că este al tău. Acea revelație ce ți-a ajuns la inimă este semnul că acel ceva îți aparține. Cu îndrăzneală, intră în prezența sfântă în Numele lui Isus și pune stăpânire pe tot ceea ce ți-a fost dăruit în Hristos. Trebuie să știi că Dumnezeu nu-i ajută pe cei lași, ci este alături de cine crede în El și își asumă drepturile. Binecuvântarea Domnului depinde numai de atitudinea ta. În Numele lui Isus, fii biruitor acum. Dumnezeu îți pătrunde în inimă și Se va arăta puternic celui care crede în El.    

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!