Mesajul zilei

26/05/2018 - RESPONSABILITATEA PROPOVĂDUITORULUI

”Căci şi nouă ni s-a adus o veste bună ca şi lor, dar lor cuvântul care le-a fost propovăduit nu le-a ajutat la nimic, pentru că n-a găsit credinţă la cei ce l-au auzit”

Evrei 4.2

Domnul Isus a adus mărturia Sa fiecărui om ce crede în El. Astfel, trebuie să facem voia Lui neîntrerupt. Oriunde ne-am afla sau orice am face – acasă, în stradă, la școală, la piață, la cabinetul medical etc. – trebuie să vorbim despre dragostea sfântă. Iar acest lucru trebuie făcut cu înțelepciune. Dumnezeu îi va face înțelepți pe toți cei care hotărăsc să îndeplinească porunca lui Hristos : să meargă în toată lumea și să propovăduiască Evanghelia la orice făptură (Marcu 16.15)

            Creștinul are drept îndatorire propovăduirea Evangheliei. De vom sta cu mâinile în sân, milioane de oameni vor pieri și vom fi trași la răspundere. Dumnezeu nu ne-a trimis pentru a face o biserică și a o înfrumuseța pentru a fi cea mai frumoasă din oraș. Conducătorii bisericilor trebuie să-și aducă aminte că vor da seama pentru fiecare bănuț destinat lucrării sfinte. Nu este drept să schimbăm ceea ce El ne-a poruncit să îndeplinim cu altceva despre care credem că ar fi mai bun. Este nevoie să-i învățăm pe oameni să-și împlinească credința cu ceea ce le este propovăduit.

            Mesajul pe care evreii l-au auzit de la Isus ar fi putut să le fi rezolvat cu totul problemele, însă nu au vrut să-și împlinească credința pe care o aveau prin cele auzite. Ia aminte la acest exemplu și ai grijă să nu cazi în aceeași greșeală. Răspunsul sfânt pentru cine comite acest fel de greșeală este același pe care Domnul l-a dat fiilor lui Israel. A nu îngădui ca credința să ți se lărgească prin ceea ce ești învățat prin Cuvântul lui Dumnezeu va face ca aceeași osândă sfântă să cadă asupră-ți.

               Rezultatul acestei simple neatenții a fost faptul că evreii au petrecut 40 de ani învârtindu-se în același loc, când, de fapt, ar fi trebuit să se bucure de plăcerile Țării Făgăduite. Câți creștini nu merg de la un spital la altul în încercarea de a găsi rezolvare problemelor ? Câți nu sunt cei care trăiesc luând bani cu împrumut sau implorând după ajutorul prietenilor ca aceștia să-i ajute în vreun fel. Purtându-se astfel, făgăduința din    Deuteronom 28.12 (“Vei da cu împrumut multor neamuri, dar tu nu vei lua cu împrumut”.) nu se va transforma niciodată în realitate.

            Vezi cât timp nu ai pierdut în umblarea ta cu Domnul fiindcă nu ți-ai lărgit credința prin auzirea Evangheliei. De vei continua să te porți astfel, vei avea aceleași rezultate de până acum. Fratele meu, trebuie să se întâmple o schimbare în viața ta. Profită de revelația lui Dumnezeu împreună cu credința pe care o ai și vei vedea cât de mult nu ți se va schimba viața. Dumnezeu Își va împlini Cuvântul dacă condițiile Sale vor fi îndeplinite.

            Fără îndoială, cu trecerea zilelor, evreii trebuie să fi ajuns la concluzia că neîncrederea avută nu a meritat nicio osteneală. Astăzi, ai prilejul de a profita și de a-ți lărgi credința pe care Dumnezeu ți-a dat-o cu ceea ce El îți vorbește.  

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!