Mesajul zilei

28/05/2018 - DOMNUL DUMEZEU TE ÎNVIOREAZĂ

”Când umblu în mijlocul strâmtorării, Tu mă înviorezi, Îţi întinzi mâna spre mânia vrăjmaşilor mei şi dreapta Ta mă mântuieşte”

Psalmi 138.7

A fi robul lui Dumnezeu nu înseamnă că nu te vei confrunta cu probleme, însă, pentru orice încercare ce îți va apărea în viață, vei avea mereu o rezolvare la îndemână. Ajutorul nu este automat, ci se află în Cuvântul lui Dumnezeu, ce începe lucrul de îndată ce ascultăm de ceea ce Domnul spune. Cine citește mereu Biblia și ia aminte la învățăturile sfinte, crezând în ceea ce îi este revelat, biruiește toate forțele răului. Dimpotrivă, cel ce le nesocotește nu i se va împlini ceea ce i s-a promis.

            Afirmația lui David din acest psalm arată că nu există privilegiați, căci, chiar fiind un om după inima lui Dumnezeu, și el a trecut prin momente de neliniște. Cu toate acestea, împăratul era sigur că nu va fi părăsit când acest lucru s-ar putea întâmpla. Momentele critice apar în viața tuturor: neprihăniți și păcătoși, propovăduitori și neștiutori, bărbați și femei. A fi cuprins de neliniște este atât de neplăcut încât, de am putea, am face tot posibilul să nu ajungem într-o asemenea stare.

            Cel mai bun lucru este că Domnul promite că ne va înviora. Primind atingerea Sa, duhul ni se înviorează, punându-ne în picioare. Astfel, intrând în legătură cu revelația Cuvântului, inspirația sfântă vine și, ca într-un număr de magie, sufletul ni se întărește. Apoi, prin extindere, fără a întina Cuvântul, se poate spune că Dumnezeu înviorează trupul bolnav, mintea ce nu mai vede ieșire și orice altă parte a ființei noastre.

            Prin înviorare, mâna Celui Preaînalt – care este puterea Sa completă – este întinsă împotriva mâniei vrăjmașilor noștri. Așadar, ceea ce ne face rău este pus afară. Isus a spus că scotea dracii cu degetul lui Dumnezeu (Luca 11.20); așadar, fiind înviorat, încrede-te în făgăduința sfântă, căci Domnul se va griji de toate cele.

            Niciun drac nu va reuși să înfrunte dreapta Celui Atotputernic, fiindcă, odată ce-și începe lucrul, forțele vrăjmașe vor bate în retragere cu disperare. Domnul a promis că ne va ține cu mâna Sa dreaptă și, de aceea, cine este acum cuprins de neliniște, suferind din cauza vreunei ispite, se poate ridica pentru a da poruncă în Numele lui Isus. De îndată, oricare ar fi răul ce te apasă, acesta nu va rezista lucrării puternice pe care Dumnezeu a început-o deja în favoarea ta.

            De ce oare să stai supărat crezând că nu vei avea izbândă în viață? Nu există niciun motiv pentru a te lăsa biruit de cel rău, căci acum, ai cu tine făgăduința cea sfântă. Domnul este atent pentru a vedea ce atitudine vei lua și, de aceea, fii înțelept și poartă-te ca un biruitor. Izbăvirea ta depinde numai de hotărârea pe care tu o vei lua.

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares.

Rugăciune

Domnul fie cu voi!