Mesajul zilei

29/05/2018 - OCROTIRE FĂRĂ EGAL

„Doamne, Dumnezeule, tăria mântuirii mele, Tu-mi acoperi capul în ziua luptei.”

Psalmi 140.7

Pe lângă mântuirea veșnică, cea mai mare binecuvântare pe care o putem primi de la Dumnezeu, credința este fără nicio îndoială de o mare importanță, având în vedere că prin ea reușim să credem în Dumnezeu, să-L cunoaștem și să-L iubim. Prin mijlocirea ei, suntem sloboziți de superstiții, ce ne pot face să avem atitudini ciudate și asupritoare, cât și să ne determine să păcătuim, ceea ce ne va ține legați de practici religioase ce nu pot aduce nimic bun. Prin credință, am fost de asemenea întăriți îndeajuns pentru a respinge forțele răului și distruge adversarii ce ne atacă.

            Omul ce are credință trebuie să se exprime, căci și limbajul său este superior majorității oamenilor. În plus, credința îl face de neînvins, puternic și plin de încredere, însă, fără ea, acesta devine suspicios sau habotnic. Devenind suspicios, își pune haina răutății ce nu-i permite să cunoască pe Creator, în timp ce, fiind habotnic, începe să practice ritualuri fără valoare duhovnicească. Acest lucru se întâmplă în toate societățile și religiile. În sfârșit, credința adevărată, ce vine prin Cuvântul lui Dumnezeu, îl face pe om pe deplin slobod, dându-i capacitatea de a iubi pe Domnul Isus.

            A iubi pe Dumnezeu înseamnă și să păzești poruncile sale (Ioan 14.21), iar acest lucru este cel mai important în viață. Procedând în acest mod, aflăm că, de fapt, Domnul este tăria mântuirii noastre și, astfel, avem cutezanța de a cere ceea ce ne aparține din sfântul minunat plan, punând la lucru dreptatea Celui Preaînalt. Fratele meu, nu fi neîncrezător și nici laș în a-ți cere ceea ce-ți aparține; lucrează în Numele lui Isus, iar Cel Atotputernic va începe lucrul pentru a împlini ceea ce a făgăduit.

            Fiii lui Dumnezeu nu trebuie să creadă că nu vor avea bătălii de purtat, din moment ce Cuvântul Domnului ne avertizează asupra luptelor împotriva forțelor infernale. Ori, puterile rele nu renunță în a ne face să suferim și, de nu ne purtăm după cum am fost învățați de Cuvânt, vom pierde războaiele. Fiind credincioși față de ceea ce este scris, nu trebuie să ne fie frică de atacurile vrăjmașului, căci le vom birui pe toate.                                                                                                                                  

            Versetul citat din Psalmi 140.7 ne garantează izbânda totală, căci spune că Domnul ne va acoperi capul. Aceasta înseamnă că El ne va sluji de acoperământ ocrotitor, împiedicând ca vrăjmașul să ne pună pe căi greșite. Nu! Acest lucru nu se va întâmpla de suntem credincioși Cuvântului Domnului.  

            Când vei lupta în bătăliile în Domnul, crede că El îți acoperă capul și-ți ocrotește gândurile. De asemenea, nu te îndepărta de sfaturile Cuvântului lui Dumnezeu, căci acestea sunt fundamentale în lupte. Urmând ceea ce Domnul călăuzește, anihilezi puterea celui rău, mai ales că Domnul este alături de oricine face voia Sa.            

                    

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares.

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!