Mesajul zilei

30/05/2018 - SĂ NU-ȚI PĂRĂSEȘTI ÎNCREDEREA

”Să nu vă părăsiţi dar încrederea voastră, pe care o aşteaptă o mare răsplătire! ”

Evrei 10.35

Unii oameni își fac un mare rău lor înșiși pierzându-și încrederea ce le-a fost dată prin Cuvântul lui Dumnezeu, ceea ce este ca și cum nu ar crede în ceea ce Domnul le vorbește. A părăsi revelația sfântă este ca și cum ai mărturisi că, de fapt, nu crezi în ceea ce Cel Preaînalt spune, iar cine procedează astfel se află într-o situație proastă. Dimpotrivă, cei care ascultă de învățăturile Bibliei își au sufletele cuprinse de o încredere pe care omul nu o poate avea în mod normal.  

            Încrezându-se în Dumnezeu, omul trebuie să-și asume toate învățăturile potrivit voinței Sale și, pentru asta, ideal este de a fi atent când cineva propovăduiește Cuvântul și citește Biblia, căci astfel Domnul vorbește inimii fiilor Săi. Ceea ce Cel Preaînalt revelează este voia Sa, ce constituie o poruncă pentru noi. De îndată, a avea încredere în Dumnezeu va face ca făgăduințele Sale să fie confirmate și realizate în viața ta.

            Pe lângă acestea, încrederea vine cu un scop: să ne facă să fim îndreptățiți de a primi o mare răsplată. Pe de altă parte, cei care nu acordă nicio importanță acestui lucru și se poartă altfel, chiar de sunt neprihăniți și, aparent, cu o purtare potrivit Bibliei, vor vedea că, la sfârșit, vor avea de suferit, căci, pe lângă faptul că nu vor primi ceea ce le-a fost promis, au lucrat zadarnic.      

            Dumnezeu îi va răsplăti numai pe cei care și-au folosit credința. Cine îndrăznește să se poarte diferit față de învățăturile Domnului va avea de suferit mari decepții; însă, cei care se vor dărui cu totul îndeplinirii poruncilor sfinte vor descoperi nu numai că au fost credincioși și cu izbândă, ci și că au fost răsplătiți pentru faptul de a fi crezut în ceea ce El a revelat.

            Așadar, este clar că izbânda depinde de atitudinea ta. De nu Îi părăsești încrederea, Dumnezeu va confirma Cuvântul Său; în caz contrar, vei vedea că ai avut cea mai proastă purtare, căci biruiește numai cel care are încredere în ceea ce sfătuiește Cuvântul de netăgăduit al lui Dumnezeu. Cine face ceea ce Biblia îl învață va afla că, fără îndoială, aceasta este cea mai bună cale pentru a fi fericit și cu izbândă

            De fapt, este ușor să spui că Îl iubești pe Dumnezeu; astfel, oricât de bune intenții ar avea afirmațiile tale, de părăsești încrederea ce-ți cuprinde inima după ce ai ascultat pe Domnul, oricare altă atitudine este ca și când vrei să faci gaură în apă. De aceea, fii atent la ceea ce vrăjmașul încearcă, căci își va da silința să te facă să-ți disprețuiești încrederea. Vei dovedi că-L iubești pe Dumnezeu prin atitudinea pe care o vei avea înfruntând problemele. Așadar, chiar de acum, ia atitudinea celui biruitor, înfățișează-te dinaintea răului și, cu hotărâre, înfruntă-l, poruncindu-i să plece.

           

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares.

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!